iCulture speelt: angstaanjagende Indigo Lake, Device 6 en Rabbids Big Bang

30 nieuwe levels voor Bad Piggies, konijnen wegschieten met Rabbids Big Bang en jezelf doodschrikken met Indigo Lake voor iPhone en iPad.

ICD Rayman Raving Rabbids Big Bang iOSHadden we al eens gezegd dat de donderdagen de kers op de taart zijn wat betreft games op de iPhone en iPad? Laten we het eens even op een rijtje zetten. Vandaag bespraken we al het gratis vechtspel Batman Arkham Origins, waren er Ferrari’s voor Real Racing 3, speelden we Mens Erger Je Niet op iPad, vergaapten we ons andermaal aan point & click-spel Machinarium en nu komen daar gewoon drie opzienbarende nieuwe games en een Bad Piggies-update bij. Zet je schrap.

Onvergelijkbaar: Device 6

ICS Device 6 iPad iPhoneIets onvergelijkbaars, dat kan je wel aan ontwikkelaar Simigo toevertrouwen. De ontwikkelaar specialiseert zich in concepten waar je eigenlijk niks van snapt of kan snappen en dat legde al geen windeieren met het hoog aangeschreven Year Walk (Game van de Week in februari dit jaar). Device 6 is minstens zo vreemd. Het wordt gebracht als een mengsel tussen boek en spel en we horen spelers al zeggen dat er een jaren 60-spionagethema onder zit. We weten het zelf gewoon nog niet – kwamen er oprecht nog niet aan toe. Hadden we al gezegd dat Device 6 je verbiedt om zonder geluid te spelen en dat je de iPhone en iPad in alle richtingen moet draaien om de teksten en afbeeldingen te kunnen lezen? De Engelstalige tekst in het spel hield ons vooralsnog niet tegen: die lijkt niet al te moeilijk voor iemand die de taal een beetje onder controle heeft. Voor de rest is het spel ronduit intrigerend. Intrigerend omdat het anders is dan alles wat we eerder hebben gespeeld op iOS en intrigerend omdat we er nog steeds niet precies achter zijn wat het nu preciés doet. Het geschreven woord is je kaart en de verteller, oppert de App Store-omschrijving. Wij moeten er nog meer van in ons opnemen om te onderzoeken waarom er twee identieke torens op een eiland staan, waar het spionage-aspect om de hoek komt kijken en waar het toe uitloopt. Ronduit vernuftig, dit Device 6.
Downloaden: Device 6 (€3,59, universeel, iOS 5.1+)

Rabbids Big Bang: konijnen knallen

ICS Rabbids Big Bang iPad rondjeNiet alleen maar games voor volwassenen vandaag. We ontsnappen de serieuze avonturen even met de Raving Rabbids uit de stal van de bekende uitgever Ubisoft. Rabbids Big Bang is een spelletje dat enigszins wat weg heeft van Angry Birds Space, maar wel zijn eigen ding doet. Met een knuppel, timing en richting sla je een der witte krijskonijnen weg op weg naar een baan om een planeet heen. Daarna bestuur je de jetpack van het konijn, wat dé manier is om uit de vaste magnetische baan te ontsnappen. Elk level krijg je een nieuwe opdracht. De ene keer spaar je alle munten, de volgende keer moet je twee rondjes draaien om beide planeten in een level. Met 150 missies heb je een flinke kluif aan het spel, waarin je zomaar kan stuiten op ruimtekoeien of kan botsen tegen UFO’s. Gaandeweg koop je power-ups om makkelijker te vliegen, te richten en meer. Dat wekt het vermoeden dat Rabbids Big Bang wel een keer gratis zal worden, maar het is gelukkig prima te spelen zonder in-app aankopen.
Downloaden: Rabbids Big Bang (€0,89, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 4.3+

Bad Piggies viert Halloween

ICS Bad Piggies iPhoneAch kijk nou, een Halloween-update voor een bekend spelletje! Waar zie je dat nou nog? Bad Piggies, dat ene rijspelletje uit de Angry Birds-stal, heeft dertig nieuwe levels gekregen ter gelegenheid van het Amerikaanse laat-anderen-schrikken feest. In het hoofdstuk Tusk ’til Dawn hebben de varkens Halloween-maskers op, wordt er gescheurd in werelden van taart (huh?) en wel erg geinig: Major Lazer tekende voor een speciale Halloween-remix van het Bad Piggies-thema in het spel. Je kan weer even vooruit tot Angry Birds Go.
Downloaden: Bad Piggies (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)
Downloaden: Bad Piggies HD (€0,89, iPad, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Indigo Lake

ICS Indigo Lake iPhone iPad shooterElke week is er wel een geweldige outsider die kans maakt op de Game van de Week. Een spel dat totaal uit het niets verschijnt en meteen indruk maakt. Nou, deze week is het Indigo Lake. Een horrorshooter die je, als je niet oppast, veel te snel opzij schuift als het zoveelste matige Slender Man-spelletje dat in de verste verte niet eng is. Maar dit is andere koek. Ontwikkelaar 3 Cubes Research heeft een 3D-shooter neergezet zoals een shooter perfect is voor de iPhone of iPad. Je loopt met de linker beeldhelft, kijkt rond met de rechter en schiet met een tap aan een van de zijkanten. Zowel het rondkijken als richten gaat vloeiend. Maar de besturing is nog niet het sterkste punt van Indigo Lake.

ICS Indigo Lake jeep en geestDat is de aanpak. Je meert in een roeibootje aan op een verlaten eiland waar de afgelopen periode zes personen zijn verdwenen. Een spookeiland dus en aan de sfeer voel je meteen dat je dat heel letterlijk mag nemen. Het hele spel is een groot eiland waar je niet alleen te voet beweegt, maar ook per auto waar je in stapt. Dat die een erg licht geluid motorgeluid heeft, is het enige dat een beetje uit de beklemmende sfeer haalt die Indigo Lake werkelijk nailt. Zijn dat kinderstemmetjes of mekkerende geiten in de verte? En hoe ver is het geluid eigenlijk verwijderd? Op het eiland onderzoek je de zes doodsoorzaken op en zo kom je in aanmerking met de spoken en andere duistere trucjes die het eiland voor je in petto heeft. Je komt niet alleen oog in oog met spoken te staan, maar ook met scenario’s die gewoon oprecht eng zijn. Je hebt alle vrijheid, maar is het een zege of een angstgegner? Indigo Lake grijpt je bij de strot.
Downloaden: Indigo Lake (€1,79, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2013, 18:55
Categorie Games
Onderwerpen bad piggies, device 6, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.