ICS Prepaid WorldCard App: tegoed creditcard zien op iPhone

ICS heeft een officiële Nederlandse Prepaid WorldCard App uitgebracht. Zo bekijk je je saldo en transacties voor je creditcard.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS Prepaid WorldCard App iPhoneInternational Card Services, de speler achter MasterCard en Visa, heeft een nieuwe en Nederlandse app uitgebracht voor de iPhone. Met Prepaid WorldCard App heb je mobiel inzicht in het saldo van je creditcard. Ook zie je de laatste uitgaven op rij in de applicatie. Als bezitter van een kaart voer je eenmalig je creditcard-informatie en adresgegevens in en kan je de applicatie daarna ontgrendelen met een codeslot van vijf cijfers.

Prepaid WorldCard App zit maar simpel in elkaar. Je ziet behalve de laatste transacties en een snelkoppeling naar de klantenservice, geen extra informatie die specifiek is gebonden aan je creditcard. Dat maakt de app vooral handig om even te kijken of een betaling goed is gegaan, of als controlemiddel als je merkt onverwacht minder geld te hebben.

De laatste functie van de ICS-app is dat het lokaliseren van de dichtstbijzijnde geldautomaten. Pinautomaten staan op de kaart aangegeven, maar in onze test in Groningen zijn meer automaten af- dan aanwezig. Het zou kunnen gaan om enkel automaten waarmee je de Prepaid WorldCard kan gebruiken, maar die toelichting ontbreekt in de app.

Prepaid WorldCard App hoofdmenu Prepaid WorldCard App transacties

Prepaird WorldCard App is niet de eerste iPhone-app van ICS. Eerder al bracht kwamen ANWB Creditcard voor ANWB-leden en een aparte ICS App voor ABN Amro credit cards uit. Beide applicaties scoren slechts twee sterren in de App Store. De ANWB-app wordt bekritiseerd omdat hij regelmatig foutmeldingen laat zien en niet opstart, de ICS App voor ABN Amro credit cards wordt vooral onvolledigheid verweten. Ook in de nieuwe Prepaid-app is het helaas niet mogelijk de informatie van meerdere kaarten in te zien.

Downloaden: Prepaid WorldCard App (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Update: Het is niet helemaal duidelijk wat de nieuwe applicatie anders doet dan de reeds bestaande app ICS Cards.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2013, 19:17
Categorie Financiën
Onderwerp creditcard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.