Hij komt eraan: de Elfstedentocht op de iPhone

Binnenkort in de App Store: Elfstedentocht, een applicatie waarmee je tijdens de Elfstedentocht de stand kunt volgen en naar Friese radiostations kunt luisteren. Maar de applicatie biedt ook nu al voorpret.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

elfstedentochtHet is altijd maar een gok of een iPhone-applicatie soepel door het goedkeuringsproces van Apple gaat. Nog onzekerder is de vraag of er dit jaar een Elfstedentocht komt. Ontwikkelaar BluMediaLab.com diende de applicatie Elfstedentocht nog net in 2008 in.

Mocht de tocht der tochten dit jaar daadwerkelijk doorgaan, dan kun je met Elfstedentocht op de iPhone de actuele stand volgen en luisteren naar een tiental Friese radiostations. Maar in de aanloop naar de Elfstedentocht kun je de applicatie ook al gebruiken: namelijk om het nieuws te lezen en de ijsdiktes te volgen.

De applicatie is gratis zolang het ‘It Giet oan’ nog niet heeft geklonken. Maar waarom nu al een applicatie voor de Elfstedentocht terwijl nog helemaal niet zeker is dat de tocht dit jaar wordt gereden? Da’s logisch: als je zo’n applicatie pas aanbiedt bij Apple op het moment dat Henk Kroes Wiebe Wieling groen licht geeft – hij is trouwens de opvolger van Henk Kroes die (in 1994) weer de opvolger was van de in 2008 overleden Jan Sipkema – is de tocht al voorbij voordat Apple de goedkeuring geeft.

Elfstedentocht ligt ter goedkeuring bij Apple, dus hopelijk binnenkort in de App Store.

Via: e-mail BluMediaLab.com

De app Elfstedentocht is in februari 2012 weer uit de App Store verdwenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2012, 14:45
Categorie Diensten
Onderwerpen friesland, radio, schaatsen, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.