Heliog: fotoalbums op Dropbox beheren via iPad-app

Heliog is een app waarmee je foto's met Dropbox kunt synchroniseren.

heliogHelios is een app waarmee je je foto’s op Dropbox kunt beheren. Dropbox heeft het sinds een tijdje mogelijk gemaakt om direct foto’s te importeren van je iOS-apparaat, zodat het een goed alternatief is voor Fotostream of lokale back-ups. Maar als ze op Dropbox in één mapje staan heb je er nog niets aan. Heliog maakt het mogelijk om de foto’s in overzichtelijke stapeltjes te bekijken, inclusief gedeelde albums van vrienden. Je kunt met de app foto’s uploaden en beheren, foto’s sorteren en filteren en delen met anderen.


Je kan Heliog gebruiken voor privégebruik, als je gewoon je zelfgemaakte foto’s wilt beheren. Maar het is ook geschikt voor werkgroepen, waarbij meerdere mensen hun foto’s synchroniseren met een gezamenlijk Dropbox-account. Instant upload is mogelijk, dus op het moment dat iemand een foto maakt wordt ‘ie meteen geüpload naar Dropbox. Deel je je folder met het publiek, dan kunnen ze live meekijken tijdens een fotosessie of evenement.

De app herkent nieuwe foto’s en laat ze op het scherm van je iPad zien. Het handige is dat de app universeel is, zodat je je foto’s ook via je iPhone kunt uploaden en beheren. Voor momenten dat je geen internetverbinding hebt kun je ook foto’s offline bekijken. Folders die je als favoriet hebt gemarkeerd kun je snel terugvinden. Vanuit de app kun je ook zien hoeveel opslagruimte op Dropbox je nog vrij hebt. Heb je een gedeelde folder, dan worden wijzigingen meteen zichtbaar bij andere gebruikers.

Downloaden: Heliog (€1,79, universeel, iOS 6.0+)

heliog ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2013, 22:14
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen avatar, camera, dropbox, fotografie, gameloft
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.