Wintersport-app Sneeuwhoogte+ sneller gemaakt

De Nederlandse wintersport-apps voor de iPhone Sneeuwhoogte+ en Salomon Powfinder richten zich meer dan ooit op foto's van andere wintersporters.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Sneeuwhoogte Plus iPhone wintersport-app sneeuwvalDe Nederlandse wintersport-applicatie Sneeuwhoogte+ voor de iPhone heeft een update gekregen die de toepassing sneller maakt om te gebruiken. De update volgt na de grote verandering naar versie 4.0 in het najaar. Die update zorgde ervoor dat de applicatie veel meer inspeelt op de gebruikersinput bij de gegevens over de sneeuw en webcams van wintersport-oorden en skipistes. In het startscherm van de app zie je meteen onder informatie over de sneeuwval, een stroom van foto’s van mensen die zich op dat moment al in de sneeuw begeven.

Een grotere appetizer voor als je binnenkort op wintersport gaat, is eigenlijk niet denkbaar. Vergelijkbaar met de opzet van Instagram, zie je meteen onder de meest recente sneeuwgegevens van locaties die je zelf hebt ingevoerd, foto’s van wintersporters in de gebieden. Vierkante foto’s, simpelweg onder elkaar, allemaal voorzien van een beschrijving en de locatie waar de foto is genomen.

Volgens ontwikkelaar Martijn van Erp van Wintersporters.nl, was de nadruk op de foto’s een volgende logische stap:

Toen we begonnen met Sneeuwhoogte+ wilden we iets meer doen dan de sneeuwhoogtes weergeven; daar waren al genoeg apps voor. De vorige versie van de app liet wel altijd standaard de sneeuwhoogtes zien, maar mensen kunnen ook “live updates” toevoegen vanuit de sneeuw. Dat zijn foto’s met uitleg hoe de condities lokaal zijn. Dit was vorig wintersportseizoen een extreem succes: Sneeuwhoogte+ werd zo’n 200.000 geïnstalleerd. Daarom hebben we besloten om de app veel meer om de live updates te laten draaien.

Sneeuwhoogte Plus iPhone Sneeuwhoogte Plus updates

Behalve Sneeuwhoogte+ heeft Wintersporters.nl in samenwerking met Milq ook de iPhone-app Salomon Powfinder voorzien van eenzelfde interactieve update. Ook in die toepassing stuit je nu ogenblikkelijk op de input en foto’s van andere gebruikers. Powfinder richt zich niet op bekende vakantiegebieden voor wintersporters, maar veel meer op freeriders en ontdekte pistes. De app is bovendien Engelstalig, in tegenstelling tot Sneeuwhoogte+. In beide apps kan je de sneeuwval, de weersverwachting, updates en kaarten van gebieden bekijken. Met name Sneeuwhoogte+ giet de informatie in een strak uiterlijk.

Downloaden: Sneeuwhoogte+ (gratis, iPhone, iOS 4.3+)
Ook genoemd: Salomon Powfinder (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2013, 16:06
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerpen sneeuw, snowboarden, wintersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.