Harlem Shake op je iPhone: doe het zelf met deze 7 apps

The Harlem Shake op de iPhone doe je zo! iPhoneclub.nl test liefst ZEVEN iPhone-apps om de Harlem Shake zelf mee te maken en op te nemen.

Harlem Shake iPhone-apps op rijHet misschien wel de vluchtigste internethype ooit: de Harlem Shake is nu alweer net zo belegen als hij nieuw is. Maar afgelopen dagen zijn er maar liefst zeven iPhone-apps uitgebracht die allemaal hetzelfde doel hebben: de Harlem Shake filmen met de iPhone of iPod touch. iPhoneclub.nl legt de specifieke Harlem Shake video-apps naast elkaar. En nee, we hebben zelf géén redactievideo gemaakt. Welke Harlem Shake-app is de beste?

Nog even een opfrissing nodig? Een Harlem Shake-video is een videoclip van dertig seconden waarin de eerste vijftien seconden één persoon danst en omstanders veinzen niks door te hebben. Na vijftien seconden ‘dropt de beat’ en gaat iedereen opeens uit zijn plaat.


The Harlem Shake

The Harlem Shake iPhoneDe eerste Harlem Shake-recorder kwam op 20 februari uit en is gratis te downloaden. Daarmee heeft hij zichzelf in het zonnetje gezet en reeds 14 positieve App Store-recensies aan zich gebonden. In de app schiet je twee video’s met elk vijf seconden voorbereidingstijd. De eerste waarin één iemand danst, de tweede waarin iedereen gek doet. Bij elke video hoor je tijdens het opnemen het geluid al en dat kan je zelfs niet uitzetten. Daarna kan je hem afspelen, opslaan en delen. Bij de laatste twee opties is de app niet langer gratis, maar betaal je eenmalig 89 cent in de app.
Oordeel: Goed, maar alsnog betalen om op te slaan en delen.
Downloaden: The Harlem Shake (gratis, €0,89 voor opslaan en delen, universeel, iOS 5.0+)


Harlem Shake It

Harlem Shake It iPhoneEveneens gratis te downloaden is Harlem Shake It, een app die er voor zijn categorie erg goed uitziet. Je kan behalve de twee video’s opnemen, ook video’s uit je fotoalbum importeren en die tot vijftien seconden afknippen om te gebruiken. Geen geluid hier tijdens het opnemen, dus je moet het op gevoel doen of met het liedje elders op je speakers. Het mixen van de filmpjes duurt een tijd. Daarna bekijk je het resultaat in de app. Het resultaat kan je maar op één manier verwerken: uploaden naar YouTube. Je hoeft maar je accountgegevens in te voeren en het is zover. Op je fotoalbum opslaan is er helaas niet bij.
Oordeel: Goed dankzij video’s van fotoalbum selecteren, maar alleen als je niet hoeft op te slaan.
Downloaden: Harlem Shake It (gratis, iPhone, iOS 6.0+)


Harlem Shake Video Maker Pro

Harlem Shake Video Recorder ProOok in Harlem Shake Video Maker Pro kan je video’s uit je fotoalbum plukken om te gebruiken voor het resultaat, maar van zelf fragmenten knippen is geen sprake. Sterker: de fragmenten worden ook niet automatisch beknot op tijd door de app! Het resultaat wordt opgeslagen op je fotoalbum en er is geen mogelijkheid een preview terug te zien in de app, laat staan om erop te anticiperen en een van de twee video’s opnieuw te schieten. Het video maken begint plotseling en een tijdsindicatie ontbreekt. Het enige wat Video Maker Pro doet, is twee video’s aan elkaar lussen met het bekende liedje eronder. Karig.
Oordeel: Zonde van het geld.
Downloaden: Harlem Shake Video Maker Pro (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

HarlemShakr groot Harlem Shake Video Maker Pro

Harlem Shake Recorder

Harlem Shake Recorder iPhoneHarlem Shake Recorder neemt als enige de tijd om even in een scherm uit te leggen wat nou precies de bedoeling is, en legt dat in het Engels uit. Twee taps ben je verwijderd van het opnemen van de eerste en tweede video, die van voor en na het ‘droppen van de beat’. Als een fragment 15 seconden is, stopt de app automatisch met filmen. Helaas krijg je niet echt een duidelijk gevoel of je ook horizontaal kan filmen of alleen verticaal. Kan beide. Maar daar houden de opties op. Geen muziek tijdens het opnemen, geen aftellen, geen preview bekijken. Het resultaat zie je enkel terug in je fotoalbum. Maar hee, hij is ook geoptimaliseerd voor de iPad!
Oordeel: Beperkt en niet aan te raden.
Downloaden: Harlem Shake Recorder €0,89, universeel, iOS 6.1+)


Harlem Shaker Maker

Harlem Shaker Maker iPhoneMooie grapjassen bij de Harlem Shaker Maker. Ze begrijpen donders goed dat je twee verschillende video’s dient op te nemen en dat die elk 15 seconden moeten duren, maar ze spelen dat op de verkeerde manier door aan de filmer. Gevolg: je krijgt na een iets langere video een waarschuwing dat hij niet 15 seconden is, in plaats van dat hij automatisch wordt ingekort. Of je even een nieuwe opname wil maken. Tja, zo wordt het wel een hele klus. Na het opnemen van de twee video’s kan je ze samenvoegen en dan wordt de video opgeslagen in je fotoalbum.
Oordeel: – Nee, dit is niet handig.
Downloaden: Harlem Shaker Maker (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)


WINNAAR GRATIS: HarlemShakr

HarlemShakrWat maakt zo’n reclamebalkje nou uit bij een app die je niet vaker dan drie keer gebruikt? In HarlemShakr is die balk in elk menu niet zo’n probleem, want de app is lekker duidelijk en goed. Je neemt de twee filmpjes apart op na een aanlooptijd van tien seconden en bepaalt dan zelf met de volumeknoppen hoe hard je de muziek hoort. Je houdt de iPhone rechtop terwijl je filmt, maar hij maakt gelukkig wel een liggende video. Je kan een van de video’s nadien opnieuw opnemen, de preview bekijken en dan delen maar. Naar YouTube, Twitter, Facebook of gewoon opslaan in je fotoalbum. Zonder kosten. Prima!
Oordeel: De voorkeur als het niks mag kosten.
Downloaden: HarlemShakr (gratis, iPhone, iOS 5.0+)


WINNAAR BETAALD: The Harlem Shake: Make Your Own Video!

The Harlem Shake Make Your Own Video iPhoneDe meest onooglijke app van het stel, maar wel de meest uitgebreide. Net als in andere apps neem je hier de video vóór en na het ‘droppen van de beat’ op, maar hier mag je bepalen of je ze apart opneemt, of meteen achter elkaar… en moet hoeveel tussentijd dan. Als ‘regisseur’ hoef je dus niet meteen weer naar de plek te rennen om mee te doen – de app doet de regie voor je en telt af met behulp van fotoflitsen. Ook geef je aan of de muziek moet aanstaan tijdens het opnemen. Je kan de clips los van elkaar terugzien en heropnemen, het resultaat bekijken, een naam en omschrijving meegeven en opslaan en delen in drie verschillende kwaliteiten en daarmee bestandsgroottes. De video’s worden zelfs opgeslagen als projecten waar je later nog op kan terugvallen.
Oordeel: De beste van het stel.
Downloaden: The Harlem Shake: Make Your Own Video! (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2013, 17:32
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen hype, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.