GLMPS maakt videoclipje bij elke iPhone-foto die je maakt

GLMPS is een nieuwe app die een videoclipje maakt bij elke foto die je met je iPhone maakt. Zo ervaar je wat er vlak voor het maken van de foto aan vooraf ging.

glmpsDe nieuwe app GLMPS heeft een origineel idee uitgewerkt: telkens wanneer je met de iPhone een foto maakt, wordt er een kort videoclipje gemaakt. Het resultaat is een collectie momenten die net iets meer vertellen dan de foto alleen. Vooral op vakantie kan dat leuk zijn. Je ziet niet alleen de foto van die mooie zonsondergang, maar ziet ook wat er ondertussen gebeurde, terwijl je de foto maakte. Zo’n kort videoclipje heet een glmps (glimpse), een soort statusupdate. Wat je gemaakt hebt kun je via Facebook en Twitter delen met anderen.

De app ondersteunt de camera’s aan de voor- en achterkant van de iPhone 4. Elke foto die je maakt wordt natuurlijk in je camerarol bewaard, maar je kunt ‘m ook als blogposting op Tumblr zetten. In de app kun je meteen zien welke Facebook- en Twitter-vrienden ook de app GLMPS gebruiken. Je kunt foto’s van anderen ‘liken’, commentaar erop geven of een videoreactie maken. Telkens wanneer er iets belangrijks gebeurt krijg je een notificatie. Met de speciale embed-code kun je je videomoment op elke website inplakken, net als een YouTube-video. Hou er bij het fotograferen rekening mee dat de laatste foto die je maakt tevens het laatste frame is van de videoclip. Je ziet dus vooral wat er vooraf ging aan een bepaald fotomoment.

Downloaden: GLMPS (gratis)

glmps-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2011, 22:39
Categorie Fotografie en video
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.