Geography Drive USA: ontdek de Verenigde Staten op je iPad

Geography Drive USA is een iPad-app waarmee je honderden feitjes over de geografie van de Verenigde Staten te weten komt.

geography-usa-ipadEigenlijk is Geography Drive USA bedoeld voor kinderen. Maar deze tijdelijk gratis app is ook handig voor volwassenen die de Verenigde Staten willen leren kennen. Je trapt het gaspedaal in en gaat rondrijden in deze educatieve game, die vol zit met feitjes. In een rit van kust naar kust leer je de vijftig staten kennen, je beantwoordt vragen waarmee je luchthavens en tankstations kunt unlocken. Die heb je nodig om verder te komen in de game.

Is de tank leeg, dan is de reis afgelopen. Voor elke staat en elke regio verdien je bonussen en virtueel geld waarmee je je auto kunt upgraden. Er zitten overigens geen advertenties in de app en ook geen in-app aankopen, waardoor de app kindvriendelijk is.

Je leert de hoofdsteden, bijnamen, afkortingen, vlaggen en symbolen van alle 50 Amerikaanse staten. Ook grote rivieren, bergen, parken en tijdzones, belangrijke paden en treinverbindingen, attracties en bezienswaardigheden komen langs, plus de belangrijkste historische evenementen. Je begint de game met het kiezen van een auto (ik koos Roosevelt) en begon de reis in Mississippi. Door drie vragen in de triviaquiz correct te beantwoorden kon ik de ‘state pass’ voor Mississippi verdienen. Dat bleek tegen te vallen: als fanatieke Amerika-reiziger had ik twee van de drie vragen fout. Dat leverde $5 aan virtueel geld op, maar het betekende wel dat ik nog flink wat bij te leren heb. Waar bevindt zich bijvoorbeeld de Ohio-rivier? De Blue Mountains? Ook bij de volgende quiz had ik twee van de vijf vragen fout en dat betekende: geen bezoek aan het tankstation en door naar de volgende staat, waar ik hopelijk meer vragen goed kan beantwoorden.

geography-usa-ipad

Geography Drive USA is leuk uitgevoerd in een nostalgische, getekende stijl. Bij sommige onderwerpen denk je als Nederlander: “Wat heb ik eraan om dit te weten?” Maar reis je graag naar de VS, dan kun je met deze app op een leuke manier meer te weten komen. Er zitten 600 geografische vragen in, je krijgt weetjes en enorm veel regionale en landelijke kaarten te zien. Er zitten ook minigames in, zoals de State Capital-challenges en de Honolulu State-spellingsquiz. In toekomstige updates komen er nog meer minigames bij.

Let op: deze app is tijdelijk gratis op het moment dat dit artikel op iPadclub verscheen (zondag 15 december). Als je op een later moment wilt downloaden kan dat, maar we kunnen niet garanderen dat de app dan nog steeds gratis is.

Downloaden: Geography Drive USA (tijdelijk gratis, normaal €3,69, iPad, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2013, 15:12
Categorie Onderwijs
Onderwerpen aarde, educatief, geografie, verenigde staten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.