Geconcentreerd teksten schrijven met iA Writer voor iPad

iA Writer is een app waarmee je geconcentreerd kunt schrijven. De app bevat één interface met één lettertype, waarbij er ook integratie met Dropbox is.

writer information architectsEen paar maanden geleden schreven we over MyTexts, een app waarmee je zonder afleiding op de iPad kunt schrijven. Nu is er een nieuwe app met dezelfde insteek: iA Writer van Information Architects. Writer is gebaseerd op het principe dat je met een zo kaal mogelijke interface zo productief mogelijk bent. Op zich is de iPad daar al op ingericht, want zolang iOS 4.2 nog niet beschikbaar is en er nog geen multitasking mogelijk is, heb je überhaupt al weinig afleiding.


iA Writer is een simpele tekstverwerker met een witte achtergrond en een schrijfmachine-achtig lettertype (Nitti Light). Er zijn speciale extensies voor het toetsenbord aanwezig om lastige letters makkelijk te kunnen typen. Ook is er een functie om de leestijd te laten bepalen. Dit geeft aan hoe lang het duurt om een tekst hardop voor te lezen. Een bijzondere functie is de Focus Mode, waarbij alleen de drie laatste regels te zien zijn en de rest van de tekst wordt gedimd. Je kunt documenten synchroniseren met Dropbox, zodat je na een paar uurtjes geconcentreerd schrijven weer verder kunt gaan op je desktop of ander internetapparaat waarmee je toegang tot Dropbox hebt.

iA Writer lijkt een ideale app voor mensen die met hun iPad willen wegkruipen in een hoekje, om eindelijk aan je eigen boek te beginnen.

Downloaden: iA Writer (€3,99)

ia-writer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.