Formules invoeren op je iPhone met TeX Equation

Met TeX Equation kun je formules invoeren op je iPhone of iPad met behulp van de opmaaktaal TeX. De formules kun je exporteren als afbeelding en vervolgens gebruiken in documenten.

TeX EquationVoor wiskundigen of natuurkundigen is het niet altijd gemakkelijk om formules in documenten te krijgen. Microsoft Word bevat hiervoor de Microsoft Equation Editor en opmaaktaal TeX is misschien nog wel de beste manier om dit te doen. Maar hoe kun je op je iPhone of iPad formules invoegen in documenten? Daarvoor is er nu de applicatie TeX Equation.


TeX Equation werkt zowel op de iPhone als de iPad en biedt je de mogelijkheid om formules in te voeren middels de opmaaktaal TeX. Je hoeft geen held in de TeX-taal te zijn om de applicatie te kunnen gebruiken, maar als je het nog nooit hebt gebruikt, wordt het wel lastig.

De applicatie geeft je de mogelijkheid om direct een preview te zien van de formule die je invult en bevat een speciaal toetsenbord met veelgebruikte toetsen. Weet je niet hoe je iets in moet voeren, dan kun je dit opzoeken in een handleiding met referenties.

De formules die je maakt in TeX Equation kun je opslaan binnen de applicatie en exporteren als afbeelding, zodat je ze kunt gebruiken in een document. Je kunt binnen de applicatie de afmeting van de afbeelding alvast instellen.

Downloaden: TeX Equation (€5,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.