MyTexts: teksten schrijven op de iPad zonder afleiding

MyTexts is een nieuwe iPad-applicatie waarmee je zonder afleiding teksten kunt schrijven.

mytextsHou je van productiviteit en slimmer werken, dan is myTexts voor iPad een aanrader. Koop je namelijk de €2,39 kostende iPad-applicatie, dan krijg je de Mac-versie (normaal $19) er gratis bij. Bij myTexts draait alles om teksten schrijven zonder afleiding. Handig als je je wilt concentreren op het schrijven van een boek of een belangrijk artikel, dat je door alle verleidingen maar niet af krijgt. Sinds dit weekend is myTexts op de iPad verkrijgbaar als tekstverwerker. Ook nu is de aanpak hetzelfde als op de Mac: een zo eenvoudig mogelijke tekstverwerker, die ervoor zorgt dat je je volledig op de tekst zelf kunt concentreren.


Er zijn twee weergaves: links op de afbeelding hierboven zie je de meest minimalistische manier om te werken. Je ziet een zwart scherm met alleen het virtuele toetsenbord. Niets leidt je af van je werkzaamheden. Zelfs de knop om terug te gaan naar het menu is nauwelijks zichtbaar. Een andere weergave is rechts op de afbeelding te zien: een stuk perkament op een houten tafelblad. Tekstopmaak, stijlen en dergelijke zijn zaken waar je je niet druk over hoeft te maken. Wel zitten er statistiekfuncties in, zodat je kunt zien hoeveel woorden je hebt geschreven (sommige schrijvers worden per woord afgerekend).

mytexts ipad

MyTexts slaat je teksten automatisch op met de autosave-functie. Wil je de teksten ook op de desktop beschikbaar hebben, dan is er een export-functie die ervoor zorgt dat de bestanden vanuit iTunes weer terug te vinden zijn (dit werkt bij Mac en Windows). Via de functie bestandsdeling in iTunes kun je ook bestaande teksten naar MyTexts uploaden. Als formaat wordt txt ondersteund.

Ondanks het feit dat het om een minimalistische applicatie gaat, zitten er toch ook nog wel wat handige functies aan. Zo kun je aan elke tekst notities koppelen, waarin je bijvoorbeeld een samenvatting geeft van de plotwendingen of de karakters in je nieuw te maken meesterwerk.

Om de gratis desktopversie te krijgen moet je een foto van jezelf maken, terwijl myTexts op de iPad draait. De aanbieding geldt alleen dit weekend.

Downloaden: myTexts (€2,39)
Meer info: bij ontwikkelaar MOApp

mytexts ipad

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 mei 2010 om 12:19
Categorie
Uncategorized

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.