Garmin Fit voor iPhone kan sportprestaties vastleggen en sensoren uitlezen

Garmin heeft Garmin Fit uitgebracht, een sportapplicatie waarmee je kunt hardlopen, wandelen en fietsen. Je kunt de app gebruiken om gegevens van allerlei sensoren uit te lezen, bijvoorbeeld een hartslagmeter.

Garmin-Fit-icoonNavigatiefabrikant Garmin heeft een fitness-applicatie uitgebracht waarmee je je sportprestaties kunt vastleggen. Net zoals Nike+ GPS kun je wandelen, hardlopen en fietsen vastleggen. Na een sportsessie synchroniseer je je gegevens met Garmin Connect, een online portaal waar je je voortgang kunt bijhouden. Je moet er wel voor betalen: €0,79. Met de app kun je je actuele snelheid, afstand, aantal verbrande calorieën en afgelegde route vastleggen. Een historie van eerdere trainingen is ook in de app te vinden.

Maar Garmin heeft nog meer in petto: ze hebben een 50 dollar kostende Garmin ANT+ aangekondigd, een apparaatje dat je op de dock-connector van de iPhone, iPod touch (of desnoods) iPad kunt steken. Het apparaatje legt je voortgang vast en communiceert met andere Garmin-sensoren zoals een hartslagmeter, een snelheids- en cadansmeter voor fietsers en een voetsensor voor trainingen binnenshuis. De sensoren kosten tussen de 60 en 70 dollar en zijn verkrijgbaar via de webshop van Garmin. Heb je al Garmin-sporthorloges en andere apparatuur, dan is de kans groot dat deze ook samenwerken met de sensoren. Wil je helemaal bepakt en bezakt met sensoren gaan sporten, dan ben je zo’n 250 dollar kwijt. Koop je alleen de hartslagmeter en de ANT+, dan kost dat 120 dollar. Maar wil je allen met de app op pad, dan kan dat ook.

garmin-fit-sensor-antToch roept de app wel de vraag op: wat voegt Garmin hiermee nou eigenlijk toe? Kijk je puur naar de app, dan is dat niet zoveel. Alles wat Garmin Fit kan, kunnen andere sportapplicaties ook. Het grootste pluspunt is de mogelijkheid om allerlei sensoren te verbinden, maar daar zul je wel de portemonnee voor moeten trekken.

Downloaden: Garmin Fit (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2011, 20:51
Categorie Sport
Onderwerpen fitness, garmin, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.