iOS game-update: Brothers In Arms 2 gratis speelbaar, Hamster Cannon, RPG Alphadia en koopjes

Het Tweede Wereldoorlog-schietspel Brothers In Arms 2 Global Front Free+ is nu gratis te spelen op de iPhone, iPod touch en iPad. Daar staat tegenover dat je in de buidel moet tasten om gezond te blijven.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU WO Brothers In Arms 2 Global Front FreeWat maakt een goede game? Het is een prikkelende vraag waar ook onder wetenschappers en liefhebbers geen uniform antwoord op gegeven kan worden. Brothers In Arms 2: Global Front Free+ is een knappe en uitgebreide gratis 3D shooter voor de iPhone en iPod touch, maar laat je geen enkele ruimte om zelf iets te ondernemen. En wat dacht je van kijken naar hamsters die je lanceert met een kanon. Maakt dat een goede game?

Brothers In Arms 2 nu gratis te spelen

GU WO Brothers In Arms 2 screenshotEen gegeven paard mag je niet in de bek kijken, maar wat als het paard rotte tanden heeft en uiteindelijk toch een lieve duit kost? Brothers In Arms 2: Global Front Free+ geeft een ongemakkelijke houding. Je kan in principe kosteloos de singleplayer en online multiplayer tot zes personen spelen en dat is een mooie prijs voor een 3D-game waar een professionele uitgever als Gameloft een tijd aan heeft gezwoegd. Anderzijds is Brothers In Arms 2 bijna een belediging naar elke gamer die wel eens een goed schietspel heeft gespeeld. De game neemt werkelijk alles van je uit handen: het richten gaat geheel automatisch – zelfs online tegen anderen, je ziet altijd een enorme markering voor wat je moet doen en tot overmaat van ramp becommanderen je medestanders je ook nog alsof je een kleuter bent. De besturing met de linker stick om te lopen en swipen op het beeld om te richten, die went wel. Maar stiekem hoopt de ontwikkelaar dat je flink het loodje legt. Want daar zit het verdienmodel: elke medkit waarmee je jezelf oplapt, elk beter wapen dat je krachtiger maakt, kost geld. Het spel is dus duurder zodra je er minder goed in bent. Onvoorstelbaar. Maar ja, wel een gratis shooter met online multiplayer…
Downloaden: Brothers In Arms 2: Global Front Free+ (gratis, universele app)

Vechten en vechten: RPG Alphadia

GU WO Alphadia iPhone iPod touchHet is maar goed dat Alphadia het speltype in haar eigen naam zet, want anders was het aan de beelden en de App Store-omschrijving echt niet te zien dat het hier om een RPG/ rollenspel gaat met om-beurt gevechten, rozeharige dames en een verhaallijn die de vele gevechten aan elkaar knoopt. Of wacht, toch wel. Als je op Alphadia zoekt op YouTube, blijkt er al een vierde deel van het spel te zijn in Azië en krijgen wij nu het eerste deel in het Engels op de iPhone en iPod touch. Het spel vertelt een overkoepelend verhaal van twee grote naties die met elkaar in gevecht zijn en daarin speel jij Ash, een jongen die wordt opgezadeld met een rozeharige madame met een missie. Vanaf dat moment begint een traditioneel Japans rollenspel met verkennen, lopen over grasgroene landschappen en heel veel vechten om maar sterker te worden en af te rekenen met de belangrijke tegenstanders waar je in het spel tegenover komt te staan. De trailer hieronder komt van deel 4, maar geeft wel een goede indruk van het eerste deel.
Downloaden: RPG Alphadia (€2,39, introductieprijs)

Trailer van de Dag: Hamster Cannon

Hamsters houden van Noms. Ze houden zoveel van Noms, dat ze zich ervoor laten afvuren door raketten om ze allemaal te pakken te krijgen. Dat is de essentie van Hamster Cannon, een spel waarin je zelf die kanonnen richt zodat de knaagdiertjes hun taak kunnen voltooien. Zelf kijk je vaak passief toe hoe de hamsters het er vanaf brengen en dat maakt dat Hamster Cannon een beetje voelt als een soort Peggle. Toch is het ook een ander spel, want de levels vergen wat meer een bepaalde volgorde. Zo zijn er luikjes die geopend moeten worden, palen die anders gezet moeten worden om doorgang te bieden en dat soort fratsen. Je hoeft niet te wachten tot de eerste hamster uitgeraasd is over het level, maar kan de tweede er meteen alweer achteraan vuren. Hamster Cannon heeft 70 levels en hier en daar wat weinig variatie, maar wel drommels schattige hamsters. Zij maken het spel.
Downloaden: Hamster Cannon (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

Elke dag komen er minstens twintig nieuwe games uit voor de iPhone en iPod touch. Om op te vallen, doen speluitgevers regelmatig hun games in de aanbieding. En daar kiest iPhoneclub dan elke dag weer de leukste uit.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2011, 21:10
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.