Modern Combat 3: weergaloze Call of Duty-kloon voor de iPhone

Modern Combat 3: Fallen Nations is het derde deel in de Call of Duty-achtige reeks shooters van Gameloft voor de iPhone en iPod touch. De game is prachtig afgewerkt en bevat singleplayer en online multiplayer.

Modern Combat 3 Gameloft iPhone iPod touchHet derde deel in de schietserie Modern Combat is vannacht voor de iPhone, iPod touch en iPad uitgebracht. Modern Combat 3: Fallen Nations heet het derde deel in de schietgame-reeks voluit. Als Amerikaans elitesoldaat neem je het op tegen een nieuwe, internationale terroristenorganisatie die aanslagen pleegt in de Verenigde Staten. Naast 13 missies heeft de shooter ook een uitgebreide online multiplayer voor 12 spelers.

Nog meer dan de vorige delen, speelt Modern Combat 3 schaamteloos leentjebuur bij de enorm populaire Call of Duty-serie. Niet voor niets heet de reeks Modern Combat, een naam die wel erg dicht tegen de Modern Warfare-subtitel van Call of Duty schurkt. Als je bekend bent met de games, zul je onder andere de missiestructuur, de introfilmpjes voor levels en de gehele uitstraling van de laatste Call of Duty’s terug zien komen. Uitgever Gameloft heeft zich de moeite bespaard om met een originele aanpak te komen.

Waar de uitgever wel de energie heeft in gestoken, is de uitstraling van het spel. De serie heeft de knulligheid van de vorige delen van zich afgeschud. Modern Combat 3 iPhone iPod touch screenshotDe actie is vloeiend, speelt zich af in soms ongelooflijk detailrijke omgevingen en
heeft niet meer last van de typische Gameloft-schoonheidsfoutjes als hangende stemmen of plotselinge ineenstortingen van de speelsnelheid. Zowel de muziek als de geluiden maken grote indruk. Het spel ziet er schitterend uit, maar de tekst op het scherm kan op oudere iPhones wel een tikkeltje priegelig overkomen.

In de verhaallijn van 13 levels schiet je jezelf een weg van Los Angeles tot Pakistan en komen meerdere gameplaysoorten voorbij. Het spel opent bijvoorbeeld met een level waarin je eerst in een helikopter daken schoonveegt van terroristen, waarna je uitstapt en te voet verder gaat. De online multiplayer-modus telt 6 speelvelden en 7 verschillende spelmodi, waaronder natuurlijk de bekende free-for-all en vecht-in-teams speltypes. Dankzij ranks krijg je betere eigenschappen – net als in Call of Duty – en als je dat echt wilt, kun je zowel in de verhaallijn als multiplayer extra’s kopen om er beter vanaf te komen.

Modern Combat 3: Fallen Nations tilt de serie naar een hoger niveau. De bekende iPhone-uitgever Gameloft heeft overigens nog een belangrijke game uitgebracht deze week. De Avonturen van Kuifje bespreken we vanavond in de iOS game-update.

Downloaden: Modern Combat 3: Fallen Nations (€5,49, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2011, 11:01
Categorie Games
Onderwerpen first person shooter, gameloft, iculture speelt, modern combat, schietspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.