GameFit Racing: iPhone-racegame waarbij je zelf moet sporten

GameFit Racing is een iPhone-racegame waarbij je zelf moet gaan sporten. Door hardlopen, fietsen of fitnessen zorg je dat jouw autootje blijft rijden. De app houdt rekening met de intensiteit van de sport die je uitvoert.

gamefit racing 2GameFit Racing is een nieuwe iPhone-app die twee activiteiten combineert: sporten en gamen. Je speelt een 3D-racegame, waarin je alleen vooruit komt als je daadwerkelijk gaat rennen, fietsen en fitnessen. Hoe meer je je inspant, hoe sneller de raceauto over het circuit gaat. Je kunt GameFit Racing thuis, op straat of in het fitnesscentrum spelen. Wij testten de game uit en ontdekten dat je behoorlijk moet zweten om te winnen.

Het idee achter de app is dat je extra gestimuleerd wordt om je in te spannen, dankzij ‘gamification’. GameFit Racing is niet geschikt om op een loopband te spelen. Het kan wel, maar de kans is te groot dat je wordt afgeleid door het racespelletje, waardoor er ongelukken ontstaan. Op een stationaire fiets of crosstrainer is GameFit Racing prima te spelen. Ga je buitenshuis sporten, dan is het slim om dat in een park te doen, zodat je niet gehinderd wordt door het verkeer. Voordat je kunt beginnen te sporten moet je de app kalibreren. Omdat GameFit Racing voor uiteenlopende sporten geschikt is, moet de app eerst het verschil weten tussen rustig en fanatiek sporten. De trillingen en bewegingen van je iPhone worden omgerekend naar een snelheid voor je 4×4 raceauto.

gamefit racing 1Misschien is het idee al eerder uitgewerkt, maar ik had game zoals GameFit Racing nog niet eerder gezien. Omdat het op sommige apparaten (denk aan roeimachine) lastig is om de iPhone vast te houden en de raceauto te besturen, kun je de auto ook op de automatische piloot zetten. Op sommige fitnessapparaten is een houder aanwezig, waar je de iPhone in kan zetten, maar je moet wel vooraf even checken of de iPhone de trillingen of bewegingen kan meten. De afstanden die de auto moet afleggen kun je afstemmen op de tijd dat je wilt sporten. GameFit Racing is een universele app, al denk ik niet dat mensen snel met hun iPad in een rugzakje zullen gaan sporten. Minpuntje: de game ziet er qua stijl uit alsof het nog 1999 is. Maar het gaat bij GameFit uiteindelijk om het sporten, de racegame is maar bijzaak.

Downloaden: GameFit Racing (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2012, 20:00
Categorieën Games, Gezondheid en fitness
Onderwerpen fitness, racegame, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.