Regenmelding krijgt ‘volg mij’ functie en exacte tijd van regenval

De weer-app Regenmelding voor de iPhone en iPad is vernieuwd en biedt nu een volg mij-functie waarmee de app de alarmberichten voor de regen meldt op basis van de locatie waar je bent.

Regenmelding iPhone iPod touch buienradar pushberichtenRegenmelding, een applicatie die een pushbericht geeft als er binnen korte tijd regen valt op je locatie, heeft een bijzondere nieuwe functie gekregen in de laatste update. Die heet ‘Volg mij’ en leent zich voor onderweg. De app houdt je locatie nauwlettend in de gaten en past daar meteen de regenmelding op aan. Aansluitend vermeldt het pushbericht nu het exacte tijdstip waarop de regen valt, niet meer een indicatie in minuten.

De nieuwste update maakt het mogelijk dat je niet één, maar maar liefst vijf locatiegerichte regenmeldingen kan ontvangen. Bij de meldingen kan je zelf aangeven hoeveel minuten van tevoren de alarmberichten worden verstuurd, en bij welke mate van regenval ze worden uitgegeven.

Regenmelding iPhone updateIn de App Store-omschrijving van versie 1.2 is eveneens te lezen dat Regenmelding een accurater beeld heeft van het toekomstige weer dan voorheen – hoewel we daar zelf weinig problemen mee ondervonden. De app geeft in ons geval nauwkeurig aan dat er over tien minuten neerslag valt. De vermelding van een exact tijdstip is welkom: zo is het in één oogopslag te zien wanneer de regen valt als de alarmmelding van een uur tevoren, 23 minuten geleden is opgedoken in de notification center.

Het is vanaf nu makkelijker om een eigen locatie te zoeken op de kaart en ook is er een alfabetische plaatsnamenlijst, mocht je de kaart alsnog lastig vinden.

Downloaden: Regenmelding (€1,59, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2012, 18:32
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerpen buienradar, pushberichten, regenmelding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.