Game-update: Save Our Sheep, Deo en Climber Brothers is Game van de Week

De Game van de Week voor de iPhone en iPod touch is een inventief spelletje over twee broers die samen aan bergbeklimmen met elkaar doen. Ook verkrijgbaar: Save Our Sheep, Deo en Rogue Sky.

GU VR Deo Strapped on a Meteor iPhone headerVrijdagavond, zowaar een zonnetje en droog. Een ideaal moment voor een ballonvaart, naar wij dachten, maar zet dat maar uit je hoofd. Rogue Sky leert dat ballonnen enorm hatelijke gevoelens jegens elkaar hebben en elkaar het liefst overhoop schieten. Een stukje verder kijkend zien we twee broers aan elkaar bungelend op een bergtop, proberen wat uitgedoste wolven schapen te grazen te nemen en oh ja, er is een rood balletje dat moet springen over kometen. Gamedesigners zijn raar.

Gevaarlijke ballonvaarten in Rogue Sky

GU VR Rogue Sky iPhone iPod touchNiks dat meer ontspant dan een ballonvaart, waarin je meewaait op de wind en los van alle lawaai over groene stroken land vliegt. We zouden er meteen voor tekenen nu, mits de ballon niet opeens een grote grijns opzet en de gevaren van het luchtledige opzoekt. Rogue Sky laat zien wat die gevaren zijn: dichte wolkenpakken waar je niet in verstrikt mag raken, lichtflitsen en zelfs vijandelijke ballonnen die het vuur op je openen. Uitgever Chillingo wil nou gewoon eenmaal elke week een game in de App Store lanceren en tja, dan slipt er wel eens zoiets raars als dit geval door. Maar je mag terugslaan. Zo kan je zelf ook wapens, snelheid, bescherming en power-ups pakken om de andere heethoofden lek te prikken en speel je dus zowaar een game op de iPhone die centraal staat om gevechten aangaan met andere luchtballonnen. De sky is de limit in gamesland.
Downloaden: Rogue Sky (€0,79)

Schapen redden met Unreal-technologie

GU VR Save Our Sheep iPhone iPod touchDe Unreal Engine is nog niet zolang beschikbaar voor de iPhone en iPod touch en nu al worden er games mee gemaakt die tot voor kort nog niet voor mogelijk werden gehouden met de spelmotor achter zoveel actiegames. In Save Our Sheep moet je… ja zeg, alsof we dat moeten uitleggen. Hoe dan ook komen wolven van alle kanten die je minstens in twee keer helemaal kapot moet swipen. Eerst met een slash naar beneden, dan met een zwieperd de lucht in. Golf na golf komt er natuurlijk steeds meer wolf na wolf en worden je reflexen steeds meer op de proef gesteld. Wat aardig is, is dat je met munten die ze achterlaten bescherming in de vorm van kanonnetjes of andere gadgets kan kopen en die kan inzetten. Ook voordat een level begint kun je al een paar power-ups selecteren. Ze zijn allemaal net iets anders toepasbaar. De ene is weer net wat handiger tegen bijvoorbeeld de wolf in American Football-tenue of de wolf met een legerhelm. Ja, Save Our Sheep loopt over van de inspiratie hoor, poeh. Maar wat zou het. Goed voor even tussendoor als je de drakerig slome eerste levels hebt gehad. Tegen een momenteel iets te hoge prijs, dat wel.
Downloaden: Save Our Sheep HD (€2,39)

Springen op meteoren: Deo

GU VR Deo screenshot iPhone iPod touchHet is de week van de rare sprongen op de iPhone en iPod touch. Eerder deze week bespraken we Magnetic Baby waarin een bolletje tussen planeten met magnetische krachten springt en de Game van de Week staat ook bol van de gewaagde springcapriolen. Deo (Strapped by a Meteor) is ook het vermelden waard. Als inspiratieloos rood balletje spring je rond op een meteoor, waarbij je alleen de gekleurde kanten mag raken. De bedoeling is dat je de meteoor een rondje rond springt en dat valt natuurlijk niet mee, want elke meteoor (lees: elk level) heeft andere uitstulpsels. Hoe langer je de springknop inhoudt, hoe verder het inspiratieloze geval springt. Zeker bij de kleine sprongetjes valt het echter vrij moeilijk in te schatten hoe ver je echt zal springen. Daardoor voelt een level halen in Deo iets te vaak aan als een gelukje. Het op een of andere manier creepy sfeertje maakt het toch een opvallende snater in de App Store.
Downloaden: Deo (€0,79)

Game van de Week: Climber Brothers

iPC Game van de Week hoeraTot aan het moment dat de eerste letters van deze Game-update werden getikt, was het nog niet bekend welk spel de Game van de Week zou worden. Totdat we het superfijne hakspel Emissary of War nog één keer oppakten en we beseften dat de computergestuurde handlanger de speler bij vlagen wel erg vaak in de weg staat. Dat kan de pret er af en toe best uithalen. Dus… blijft er maar één Game van de Week over en dat is Climber Brothers, het gisteren al zo bejubelde spelletje waarin je twee broers bestuurt die samen bergbeklimmen. Hierin ligt het tenminste aan jezelf als je dood gaat. En dood zal je gaan, zodra bevriezingsstralen, mistwolken en stekels op je pad komen. Elke broer wordt met een kant van het scherm bediend. Laat een kant los en broertje swingt via het touw tussen de twee naar het volgende punt. Het is niet alleen een originele besturing, maar wordt ook volledig benut in het spel, met allerlei obstakels en vormen die je 63 levels lang flink uitdagen. Climber Brothers is van het ongekende niveau Cut the Rope en verdient wat ons betreft dezelfde verkoopcijfers.
Downloaden: Climber Brothers (€0,79)
Downloaden: Climber Brothers Lite (gratis)

Alle Game-updates staan in een handig overzicht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2011, 19:11
Categorie Games
Onderwerpen chillingo, game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.