Dolls House: poppenhuis op je iPad

Dolls House is een app waarmee je een poppenhuis op je iPad hebt. Kinderen kunnen hun eigen verhaaltjes verzinnen en de poppetjes naar verschillende kamers slepen. Ze maken kennis met dagelijkse activiteiten zoals eten, de tuin onderhouden en naar de wc gaan.

dolls houseDolls House is een nieuwe app, om kinderen met een poppenhuis te laten spelen. Op de iPad is het poppenhuis altijd bij de hand, zelfs op de achterbank of bij een bezoekje aan oma. Kinderen kunnen zelf verhaaltjes verzinnen met de karakters en de poppetjes van de ene naar de andere ruimte slepen. Je kunt de figuren in bad zetten, laten schoffelen in de tuin of lekker met de iPad op de bank laten relaxen.

Ook kun je ze in de eetkamer zetten, waarna er automatisch een lekkere maaltijd verschijnt. Ze kunnen zelfs naar de wc worden gebracht. Je kinderen kunnen hun fantasie erop los laten, bijvoorbeeld door een hondje laten verschijnen in het poppenhuishouden. Elk familielid heeft andere interesses en andere persoonlijkheden, die je kunt ontdekken.

dolls house ipadDe app is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: een normale voor de iPhone (Dolls House To Go) en een HD-versie voor de iPad met de korte naam Dolls House. In elke kamer valt iets anders te ontdekken en krijg je te maken met de zwaartekracht. Laat je een balletje vallen, dan stuitert deze ook gewoon. Laat je een poppetje vanaf het plafond vallen, dan raakt ‘ie gelukkig niet gewond. Alle dagelijkse gebeurtenissen in een kinderleven, zoals in bad gaan, met de hele familie eten en de was doen, is mogelijk met deze app. White Noise Lab heeft gezorgd voor geluidseffecten en een rustige soundtrack.

Downloaden: Dolls House (€1,59)

http://vimeo.com/26339585

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2011, 19:11
Categorieën Kinderen, Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.