Game-update: Retro Pinball, Brave Ghost, KnightyKnight en gratis stuntvliegen

Is het een vogel, is het een vliegtuig, is het? Nee, het is toch gewoon ons stuntvliegtuig in de fraaie iPhone-game Breitling Reno Air Races.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU MA Breitling Reno Air RacesMet de Game-update op iPhoneclub hebben we voor ogen het kaf van het koren te onderscheiden op gebied van games. Op een dag als vandaag hoeven we daar echter bijna niets voor te doen: het moois komt gewoon aangevlogen. In Breitling Reno Air Races speel je namelijk stuntpiloot op niveau. En ook het gekke riddervechtspel KnightlyKnight en de tijdelijk gratis pinballgame verdwijnen niet snel van onze iPhone en iPod touch, gokken we.

Nieuw en gratis: Breitling Reno Air Races

GU MA hoofdplaat BreitlingBreitling Reno Air Races is gloednieuw en nu al gratis. Zal dan wel een waardeloze game zijn? Fout. Dit spel is waarschijnlijk het walhalla voor iemand die vlieggevoel wil beleven op zijn iPhone of iPod touch. In dit spel ben je piloot van een stuntvliegtuig en vlieg je met twee tot zeven andere (online) vliegtuigen aan je zij, om de mooiste en gevaarlijkste stunts uit te halen alsmede sneller te zijn dat je tegenstanders. De krakende intercom waardoor je anderen bijna niet kan horen; de vliegbasis die als menuscherm dient, de drie camerastanden, de motorgeluiden van de vliegtuigen: Breitling Reno Air Races geeft je gelijk het gevoel dat de ontwikkelaars van vliegen houden. En dat enthousiasme werkt aanstekelijk. In een sessie van een kwartier vlogen we al bijna (…) crashloos laag over de grond, maakten we een looping en slalomden we om pionnen. Vermoedelijk zijn we de hele avond nog wel in de wolken.
Downloaden: Breitling Reno Air Races (gratis)

Nieuw: Brave Ghost

GU MA Brave Ghost voor iPhone iPod touchTrailers maken, dat kunnen ze niet bij Nebula Soft. De hieronder staande trailer is al de tweede poging van de makers om hun nieuwe kindje op YouTube te presenteren. Het filmpje wordt vanaf het midden herhaald en geluid ontbreekt! De eerste trailer had zelfs nog een vier keer zo klein schermpje. Het spel Brave Ghost daarentegen, is wΓ©l leuk en kundig in elkaar gezet. In het spel laat je een spookje naar zijn graf zweven terwijl hij onderweg drie sterren kan oppakken. Het lijkt wel wat op Cut the Rope, maar dan alleen met magneten. Door je vinger over het scherm te blijven slepen, leid je de geest langs elektrische velden op weg naar het einddoel. Brave Ghost telt 60 levels en Game Center-ondersteuning met achievements.
Downloaden: Brave Ghost (€0,79)

Tijdelijk gratis: Retro Pinball

GU MA Retro PinballOuderwetse spellen doen het goed op de iPhone. Het gratis ‘plankje met balletje versus blokjes’-spel Oldschool Blocks was niet uit de Top 25 te stoten vorige week. Deze week kan het wel eens de beurt zijn aan Retro Pinball, een tijdelijk gratis flipperkastgame uit 1993 die gepoort is naar de iPhone, iPod touch en iPad. Niks 3D-opsmuk, introfilmpjes, gedetailleerde bal-psyhics. Achievements? Nooit van gehoord. Retro Pinball biedt gewoon drie vlotte tafels die je volledig op je scherm ziet. Highscores sla je niet online op, maar ouderwets lokaal op de telefoon met je initialen. Afgaande van het succes van Oldschool Blocks vorige week vinden we dat geweldig en ja, waarom ook niet eigenlijk? Heerlijk vermaak.
Downloaden: Retro Pinball (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: KnightyKnight

Als je bij de aanverwante video’s van KnightyKnight voor de iPhone op YouTube kijkt, zie je onder andere Infinity Blade staan. En dat is niet zo gek. KnightyKnight heeft een snufje overeenkomstige gameplay waarin je razendsnel verdedigende of aanvallende acties moet uitvoeren, terwijl de tegenstander je om de oren slaat. Alles er omheen is echter drastisch anders. KnightyKnight is een spel met de unieke setting van de bijzondere riddersport waarin twee paarden met ruiters elkaar tegemoet rennen. Leuk is dat de game zich daarin niet al te serieus neemt; ‘bevat scenes van historische onwaarheden’ luidt de disclaimer in de trailer al. Een van de nieuwerwetse mogelijkheden is in ieder geval tegen een ander spelen via Bluetooth. Op de iPad of iPod touch bijvoorbeeld, want KnightyKnight is een universele app. En een verdraaid grappig spel, trouwens.
Downloaden: KnightyKnight (€2,39, universele app)

Als je niet meer om de Game-update heen kan…

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2014, 14:09
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, pinball

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.