MobiComics: stripboeken van indie-uitgevers op iPad

Met de applicatie MobiComics kun je strips van onafhankelijke tekenaars en uitgevers bekijken op de iPad. Bij de applicatie zitten al wat gratis oude stripboeken.

MobiComics voor iPad headerDe iPad is niet alleen een geschikt medium om kranten en magazines mee door te nemen, het grote touchscreen-beeld is ook uitermate geschikt voor stripboeken. MobiComics is een net voor de iPad en iPhone verschenen applicatie waarin verschillende stripboeken van onafhankelijke uitgevers worden aangeboden. De eerste strips zijn soms Spaans en soms Engels en gratis te downloaden.

Onder de gratis stripboeken bevinden zich vier delen van Atomic War, een reeks fictieve verhalen waarin de Sovjet Unie de derde wereldoorlog verklaart. Een andere Engelse uitgave is een nummer van Robin Hood Tales uit 1956. Tien cent staat als verkoopprijs op de cover, gevolgd door een oude reclamepagina voor gratis Elizabeth II Empire postzegels. Ja, deze strip is overduidelijk oud.

De applicatie steekt logisch en gebruiksvriendelijk in elkaar. Door op een prijs van een nummer te drukken (in geval van bovenstaande stripboeken ‘FREE’), wordt een strip gedownload en opent die zodra die handeling klaar is. In de strip tik je op het scherm voor een menu met opties, swipe je naar de volgende of vorige pagina en kun je met een pinch-beweging of dubbeldruk inzoomen en uitzoomen. Bij een dubbeldruk komt helaas wel de oranje menu/ titelbalk in beeld, wat je even uit een verhaal kan halen. Bij pinchen gebeurt dat niet. In het tabblad My Comics in het hoofdmenu zie je welke strips je reeds hebt gekocht en gedownload.

Er zijn natuurlijk al meerdere applicaties voor stripboeken uitgekomen op de iPad. De bekendste is Comics. Die biedt het grootste assortiment aan strips op Apple’s tablet. Toch is MobiComics het vermelden waard: strips van onafhankelijke tekenaars en uitgevers zijn alleen via de nieuwe applicatie te verkrijgen.

Downloaden: MobiComics (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2011, 14:14
Categorie Boeken
Onderwerpen comics, strips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.