Meme Generator: in een handomdraai internetgrappen maken

Middels de applicatie Meme Generator is het kinderlijk eenvoudig om memes van het internet zelf te maken op de iPhone. Bijna alles wordt voor je gedaan in deze app.

Meme Generator voor iPhone iPod touchJe kent hem wel, die kat die in koeienletters I CAN HAZ YOUR PHONE? schreeuwt op een plaatje. Lolcatz is misschien wel de bekendste van alle memes; terugkerende grappen op internetfora die steeds gebruik maken van hetzelfde principe. Met de applicaties Meme Generator en Meme Generator Free kan iedereen eenvoudig tekst bij zo’n afbeeldingen zetten. Ook eigen afbeeldingen kunnen van schreeuwerige tekst worden voorzien.

De grap van een meme is een scherpe observatie doen of rake opmerking maken in de stijl van de persoon of het dier op de afbeelding. Op dubieuze websites als 4chan (we geven bewust geen link; Google het maar) stikt het van de topics waarin allerlei memes voorbij komen. Als je niet thuis bent in de thema’s, kun je in de applicatie Meme Generator nu ook terecht voor een Showroom. Die is in de laatste update geïmplementeerd en laat zien welke grappen anderen ermee hebben uitgehaald.

Het aardige is dat je eigenlijk helemaal geen kennis hoeft te hebben van memes om deze applicatie voor de iPhone en iPod touch te waarderen. Er zijn nog altijd niet veel apps om tekst mee op een foto te zetten, maar dat doet Meme Generator uitstekend. Je hebt ruimte om de boven- en onderkant van een afbeelding te voorzien van tekst – al is die vanwege het karakter van memes wel altijd in caps lock uitgevoerd.

Meme Generator Free heeft een paar beperkingen ten opzichte van zijn Pro-broer. Je kan teksten voor foto’s er niet meer mee veranderen als je reeds een tekst hebt ingevoerd. Opnieuw beginnen is echter geen probleem en geen moeite. De andere beperking is dat je in die variant geen memes kan delen via Facebook en Twitter. Dat kan met de volledige versie wel.

Downloaden: Meme Generator Pro (€0,79)
Downloaden: Meme Generator Free (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2011, 20:35
Categorie Amusement
Onderwerpen dieren, humor, memes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.