Game-update: Pokémon kloon, Cow Trouble, Topia en enorm succes voor Tiny Tower

Topia is een nieuw spel waarin je de aarde kan vormen, maar het doet je tegelijk afvragen waarom het een spel genoemd wordt. Andere nieuwe iPhone-games: Cow Trouble, Tiny Tower, Marine Mania en GeoSociety is een Pokémon-kloon.

GU DI Tiny Tower header iPhoneGrove, ouderwetse pixels. De een laat zich onderdompelen in het warme bad dat nostalgie heet, een ander vindt het gewoon een tof stijlelement en een derde heeft liever fatsoenlijke beelden op zijn of haar iPhone of iPod touch. Vandaag hebben we een editie vól pixels, want behalve de eerste cijfers van Tiny Towers, is ook een van de gratis spellen vandaag bezaaid met grove korrels. Topia heft de uitbarsting een beetje op, dat is gewoon een nieuwerwets 3D-spelletje waarin je voor God (of Allah) speelt. Kan gewoon maar op zo’n telefoon.

Tiny Tower weergaloos succes

GU DI Tiny Tower iPhone iPod touchHet door ons geprezen maar ook betwijfelde Tiny Tower is een succesverhaal geworden waar menig app-ontwikkelaar alleen maar van kan dromen. Het is namelijk al een miljoen keer gedownload in vier dagen! Dat is, om het maar even in perspectief te zetten, vijf keer zoveel als de razend populaire foto-applicatie Instagram in de openingsweek! Sterker nog: Instagram deed meer dan twee maanden over dit gebruikersaantal! Nog een weetje: slechts 2,6 procent van de gebruikers spendeert echt geld in de applicatie voor de aankoop van het ingame-geld Tower Bux. Ontwikkelaar David Marsh van NimbleBit zit om andere redenen met de handen in zijn haar. Hij wordt overstelpt met e-mails en constateert dat succesvolle ontwikkelaars blijkbaar hopeloos gespamd worden door investeerdersgroepen. Ondertussen heeft de applicatie ook de broodnodige update gekregen waardoor hij – als het goed is – niet meer crasht op oudere toestellen van de iPhone en iPod touch. Gisteren vroegen we je hoe het spel verbeterd kan worden zodat het over een tijdje nog leuk is. Afgaande op de reacties, willen we vooral nog meer scherpe reacties lezen van onze kleine flatbewonertjes op BitBook, het ingebouwde ‘sociale netwerk’ in het spel. Ondertussen heeft ondergetekende al het geld voor verdieping 19, maar wordt er nog even gewacht op de bewoners die verdieping 18 komen bewonen. Eens zien welke talenten die brengen.
Downloaden: Tiny Tower (gratis)

Net als Pokémon: GeoSociety

GU DI GeoSociety iPhone iPod touchHet zal niet snel gebeuren dat Pokémon op de iPhone of iPod touch verschijnt. Immers; Nintendo is eigenaar van de franchise en die ziet een van haar grootste Gameboy-successen aller tijden natuurlijk niet graag op een concurrerend platform. Maar nu is er wel iets dat er op lijkt: GeoSociety. Het lijkt in alles op de Gameboy-spellen van Pokémon – de maker houdt zelfs zo vast aan de afkomst van de serie dat hij slechts een half scherm gebruikt voor het weergeven van de actie. De rest van het beeld bestaat uit enorme knoppen. Maar laten we wel wezen: Pokémon was ook niet moeders mooiste om megaverslavend te zijn. In GeoSociety kun je meer dan 350 monsters vangen en trainen, neem je deel aan toernooien en volbreng je missies die anderen je opleggen. Je monsters ontwikkelen en evolueren zich naarmate je ze meer inzet in gevechten, maar helaas kan dat onderdeel nog wel wat visuele opsmuk gebruiken. GeoSociety moet het duidelijk hebben van komende updates.
Downloaden: GeoSociety (€1,59)

Vandaag gratis: Cow Trouble

GU DI Cow Trouble iPhone iPod touchWe blijven na Tiny Tower en GeoSociety in de wereld van de ouderwetse, vertederende of onuitstaanbare – net hoe je het bekijkt – pixels. Cow Trouble is een vandaag gratis spelletje voor de iPhone en iPod touch vol humor en gekkigheid. De koeien van boer Fiddle proberen over de maan te springen en dat is leuk en aardig, maar voorts komen ze vast te zitten op wolken en moet jij ze er weer vanaf zien te krijgen. Gelukkig krijg je de ballen van een hete beachvolleybalster en daarmee kun je de koeien natuurlijk flink uit de lucht verrassen. Als de Holy Cow nog even langskomt en de ballen voorziet van wat praktische swipe-mogelijkheden, rijst de rariteit de pan uit en kan Cow Trouble natuurlijk niet meer stuk. Qua spelidee lijkt het iets op Angry Birds, maar dan van bovenaf met wat meer mogelijkheden om de afgevuurde munitie (hier dus ballen) van richting te veranderen. Leuk uitgevoerd, vol met grappige referenties en uitgevoerd in die schattige (of onuitstaanbare) pixelstijl.
Downloaden: Cow Trouble (vandaag gratis)

Vandaag gratis: Marine Mania

GU DI Marine Mania iPhone iPod touchTussen de vele klonen van Flight Control was Marine Mania ons nog nooit opgevallen, maar het blijkt dat er nog meer grappige spellen zijn op de iPhone waarin je lijntjes moet trekken om alles in goede banen te leiden. Bij Marine Mania zijn dat uiteraard schepen. Afhankelijk van hun vracht, moeten die in hun haven terecht komen en terwijl ze daar naartoe varen, mogen ze niet botsen met andere schepen. Tot zover is het exact Flight Control of Harbor Master. Nou, Marine Mania gaat nog wel een stapje verder hoor. Hier en daar duiken zwarte onweersluchten op waar je niet doorheen mag en dan is er ook nog een behoorlijk groot piratensloepje waar je beter maar omheen kan zeilen. Marine Mania heeft een leuk stijltje, speelt lekker weg en laat je zelfs aanmeren in Rotterdam! Niet dat de haven herkenbaar is, maar toch.
Downloaden: Marine Mania (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: Topia

Wanneer is een game nog een game? Dat is een vraag die Topia ons laat stellen. Net als in Pocket God speel je een soort almachtige in Topia en kun je zelf de wereld naar je hand zetten. In Pocket God ging je over het lot van de bewoners, in Topia ben je vooral heer en meester over het land. Maar dat land ontwikkelt zich ook wel een beetje uit zichzelf, horen we in elke video weer terug. Zo ook in onderstaande, die we nu maar als Trailer van de Dag benoemen omdat we na een aantal keer horen van dit ‘spel’ toch wel erg benieuwd zijn geworden naar Topia. Het lijkt in veel opzichten op Populous, een spel waarin je de aarde creëerde en de bewoners ervan mogelijkheden gaf. Later verscheen het spel Black & White nog dat er op voortborduurde. Tja, die twee games en Pocket God zijn enorme successen geworden dus er moet ook iets zijn aan Topia dat het helemaal geweldig maakt. Wij weten het alleen nog niet…

We keep it cool, you get the Game-update

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2011, 18:33
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, pokemon, tiny tower, topia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.