Ontwikkelaarskit iCade nu gratis

De iCade verkoopt snel ondanks haar prijs van 100 dollar, maar ondersteunt tot nu toe weinig iPad-games. Daar wil de ontwikkelaar verandering in brengen: ze geeft de SDK gratis weg.

iCade spelen op de iPadDe pas bij TechGeek uitgebrachte iCade is een leuke gadget om de iPad om te toveren tot een kleine arcadekast, maar er is een klein probleempje met het accessoire: er is nog maar één game die hem ondersteunt. En dat is Atari’s Greatest Hits, ook al niet het allerbeste wat je op de iPad kan spelen als je meer verlangt dan alleen nostalgische gevoelens. Voor de makers van de iCade reden om de ontwikkelaarskit gratis te maken. Nu kunnen alle ontwikkelaars gratis de iCade-besturing ondersteunen.

De iCade heeft een grote ronde, lolly-achtige pook en maar liefst acht dikke actieknoppen. Vanzelfsprekend is niet elk spel te besturen met die mogelijkheden. Denk aan spellen die een volledige touchscreenbesturing hebben zoals Fruit Ninja of de vele zoek-en-vind spellen die de iPad rijk is. Of denk aan spellen die twee analoge sticks op het beeld projecteren zodat je behalve kan lopen ook met de camera kan draaien. Deze spellen uitgezonderd zijn er veel games die wél prima met een iCade gespeeld kunnen worden en die groep hoopt de ontwikkelaar aan boord te krijgen.

De gebruikers ervan lijken er vooralsnog niet heel erg om te malen. De eerste lichting van de iCade was binnen no-time uitverkocht en er blijft maar goede publiciteit omtrent het gadget verschijnen. Op de langere termijn is het natuurlijk wel aardig als er meer games gebruik van gaan maken. Het racespel Death Rally bijvoorbeeld, dat dit weekeinde gratis was, zou er prima mee overweg moeten kunnen. De iCade zelf kost overigens 99 dollar zonder verzendkosten op de website van ThinkGeek.

Via CultofMac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2011, 17:48
Categorie Games
Onderwerpen accessoire, behuizing, icade, ontwikkelaars, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.