Game-update: Pinball Dreams HD en Unreal Engine-games Afterlife Ground Zero en Epoch

De Unreal Engine 3 schittert op de iPhone, iPod touch en iPad in de twee nieuwe actiegames Epoch en Afterlife: Ground Zero. Met Pinball Dreams HD en Bug Heroes Quest alleen 3D-games in de Game-update vandaag.

Epoch iPad Unreal Engine 3 shooter actiegameIs het je wel eens opgevallen dat alle games, behalve de Trailer van de Dag, voorzien zijn van een screenshot in de Game-update? Vandaag is dat niet het geval en de reden is simpel. De games in de Game-update vandaag zijn zó vers, dat er nog geen screenshots van zijn! Gelukkig zijn er wel trailers die Painball HD, Bug Heroes Quest en de veelbelovende Unreal Engine-games Afterlife Ground Zero en Epoch in beeld vangen.

Aangekondigd: Bug Heroes Quest

GU DI Bug Heroes Quest iPhone iPod touchWelgeteld 44 waarderingen met een gemiddelde van 4,5 ster heeft Bug Heroes in de Nederlandse App Store. Het dual-stick schietspelletje op de iPhone en iPod touch is dus aardig populair. Welnu insectenschieters, jullie kunnen in je handjes wrijven want het vervolgdeel is uit de doeken gedaan. In Bug Heroes Quest kun je opnieuw met 3 verschillende insecten spelen. Er zijn 50 missies waarin je vooral zal moeten schieten, schieten en schieten. Daarnaast zal je hier en daar praten met een computergestuurd personage en zal er wellicht meer tijd in het verkennende aspect zitten dan in de eerste Bug Heroes. De speelvelden zijn volgens de ontwikkelaar namelijk vier keer zo groot en dat is best aan het formaat voor een insect, hoor. De prijs blijft klein als het spel ergens deze maand uitkomt: 79 eurocent. Voorganger Bug Heroes is gratis te spelen.
Downloaden: Bug Heroes (gratis)

Aangekondigd: Afterlife: Ground Zero

Games voor de iPhone en iPod touch duiken bijna altijd uit het niets op. Bij enkele spellen is dat best vreemd, omdat ze van begin af aan een hoger profiel lijken te hebben dan de zoveelste Angry Birds-kloon. Afterlife: Ground Zero staat na de eerste vakkundig gelekte trailer vandaag volledig in de spotlights. Het wordt een 3D-actiespel waarin de camera achter de hoofdpersoon hangt en ziet er dankzij de Unreal Engine 3 alvast ontzettend goed uit. De spelmotor die eerst al zorgde voor de successen van Infinity Blade en Dream:scape, lijkt zijn draai gevonden te hebben op het iOS-platform. Het enige dat ons ervan weerhoudt Afterlife Trailer van de Dag te benoemen, is een ánder Unreal Engine 3-spel. Dat heeft een wat geïnspireerdere insteek dan het zo lang mogelijk overleven tegen zombies. Afterlife is nog lang niet klaar, volgens de ontwikkelaar.

Nieuw: Pinball Dreams HD

GU DI Pinball Dreams HD iPhone iPod touchDit bedoelen we nou met iPhone-games die uit het niets opduiken. Vorige week verscheen zomaar even een 3D-reïncarnatie van de flipperklassieker Pinball Dreams voor de iPhone en iPad. Het is een eigenaardig ding. Ontwikkelaar Cowboy Rodeo heeft namelijk de korrelige 2D-beelden van het origineel vertaald naar 3D, maar de muziek is blijven hangen in 1992. Het balgevoel en daarmee de gameplay zijn echter onaangeraakt. Het krijgt de handen van flipperfans wel op elkaar, valt te zien op het TouchArcade-forum. Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat Cowboy Rodeo ook meteen maar aan de slag gaat met een 3D-remake van Pinball Fantasies. Daar weten we in ieder geval van tevoren het bestaan al van, dus die hoeven wij en jij dadelijk niet te missen. Pinball Dreams HD kost 4 euro, dat is voor elke flipperkast één.
Downloaden: Pinball Dreams HD (€3,99, universele app)

Trailer van de Dag: Epoch

De actie in het zonet aangekondigde Epoch is samen te vatten in twee woorden: schuilen en schieten. Net als Afterlife: Ground Zero is het spel gerealiseerd met de Unreal Engine 3-techniek en dat spat er vanaf in de eerste trailer. Epoch is wel wat geïnspireerder dan bovengenoemde. Je speelt een robot in een post-apocalyptische wereld die het opneemt tegen andere metalen gevaren, als je tenminste niet schuilt achter de vele obstakels en muurtjes die daarvoor zijn neergezet. Het is moeilijk om te zien of je in Epoch zelf bewegingsvrijheid hebt, maar dat het bijzonder wordt, staat bijna vast. Een paar van de medewerkers van Uppercut Games hebben namelijk meegewerkt aan Bioshock – zomaar even een van de best gewaardeerde spelcomputergames van de laatste jaren…

Liever simpele spelletjes? Er zijn meer Game-updates!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2011, 18:15
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, pinball, unreal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.