Game-update: Monsters Ate My Condo, VS Racing, Legendary Outlaw en Iron Wars

Legendary Outlaw is een 3D shooter voor de iPhone en iPod touch met een complexe besturing. Naar lopen, kijken en schieten loop je ook nog over muren en vlieg je in slow-motion door de levels.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DI VS. Racing iPhone headerMet zoveel verschillende games voor de iPhone en iPod touch in elk denkbaar genre, zou je bijna over het hoofd zien dat sommige genres zich qua besturing niet helemaal lenen voor een touchscreen. Het 3D-schietspel is zo’n genre. Daarin bestuur je twee pookjes op het scherm: een om mee te lopen en een ander om mee te kijken. Die worden bestuurd met de duimen. Onder welke vinger moet dan de schietknop? Legendary Outlaws zet dat vraagstuk opzij en gooit er nog een schepje bovenop.

Stapelgek: Monsters Ate My Condo

GU DI Monsters Ate My Condo iPhone iPad appOMG, Monsters Ate My Condo is drie games in één! Je moet een toren bouwen (1), je moet verdiepingen in dezelfde kleuren bij elkaar brengen om ze te laten verdwijnen (2) en je moet de gekleurde monsters aan de zijkant van het scherm de goede kleur voeren door de verdiepingen tussen toren uit te swipen (3). Voor die drie verschillende concepten zijn al wat games in de App Store te krijgen, maar pas allemaal bij elkaar op gegooid en met een gelikte, moddervette visuele saus kon het uitgever Adult Swim Games bekoren. Als je een monster teveel verkeerd gekleurde verdiepingen geeft, wordt ie boos en geeft hij je stapel verdiepingen een hengst. Boem. De boel met de grond gelijk gemaakt. Volgende poging maar weer. Monsters Ate My Condo is heerlijk in zijn krankzinnigheid, maar houdt niet over met slechts een Time Attack en Endless modus. Wie de vier monsters Boat Head, Reginald Starfire, Mr. Shigoto en Lord Ferocious verslaat, kan echter rekenen op flinke achievements in OpenFeint én Game Center. Het stapelgekke spelletje werkt echter niet op oudere toestellen dan de iPhone 3GS.
Downloaden: Monsters Ate My Condo (€0,79)

Vandaag gratis: VS. Racing

GU DI VS Racing iPhone iPod touchOok helemaal lui geworden van het ultieme racelijntje trekken in DrawRace 2? VS. Racing is vandaag gratis voor de iPhone en iPod touch om je weer even wakker te schudden. Hierin kruip je zelf achter het stuur van een minuscuul autootje dat je van bovenaf op een racetrack ziet scheuren. In het begin echter, speel je een bal. Dat is om je te laten wennen aan de besturing met tilt-controls, die sterk doen denken aan allerlei spelletjes waarin je met een bal balanceert langs afgronden. Zoals Dark Nebula bijvoorbeeld. En dat is geen toeval, want VS. Racing is de nieuwe telg uit die stal. In het tweede potje bestuur je al een vierwieler – wees niet bang – en vlak daarna wordt de competitie ook steeds sterker en tref je steeds meer uitdaging in VS. Racing. Zonder nou te stellen dat het echt lastig wordt. De grootste lol haal je uit de multiplayer die het spel aan boord heeft, maar die is helaas alleen geschikt voor meerdere apparaten in de buurt op dezelfde Bluetooth- of Wi-Fi-verbinding. Een online potje scheuren is hier niet aan de orde, maar ja, je zit hier tenminste wél achter het stuur…
Downloaden: VS. Racing (vandaag gratis)

Vandaag gratis: Iron Wars

GU DI Iron Wars iPhone iPod touchIn Iron Wars begin je als een balletje, maar eindig je in tegenstelling tot het spel hierboven ook als balletje. Het draait om niks anders: jij bent een van de zes balletjes in een arena die tegenstanders kan belagen met wapenarsenaal dat overal in de levels ligt. Iron Wars is namelijk een van bovenaf bezien schietspel met euh… ballen dus. Het speelt met een dual-stick besturing, waarbij de linker pook de bal doet bewegen en de rechter stick de richting van je kogelregen. De keuze voor ballen als ‘hoofdpersonen’ is al vrij snel duidelijk. Er zijn meer van dit soort actiespelletjes met deze besturing namelijk, maar de van zichzelf complexe besturing lijkt plots beheersbaarder nu je zelf rond bent en overal eenvoudig naartoe en doorheen rolt. Iron Wars heeft 32 levels voor de eenzame speler, 9 speelvelden in verschillende decors en 3 speltypes: vermoord elkaar, vermoord elkaar in teams en verover-het-gebied. Hoogtepunt is een lokale multiplayer via Wi-Fi of Bluetooth voor maximaal zes spelers, inclusief mogelijke verbindingen tussen het spel op de iPhone, iPad, Mac en Windows.
Downloaden: Iron Wars (vandaag gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Legendary Outlaw

Driedimensionale schietspellen spelen vaak een tikkeltje lastig op de iPhone. Dat komt om de doodsimpele reden dat je met één pookje loopt, met een andere kijkt en dat je nog een derde knop nodig hebt voor het schieten. Moet je het lef van Game Tongue Software eens voorstellen. Zij komen binnen nu en een maand met Legendary Outlaw, een schietspel in het Wilde Westen waarbij je ook nog eens over muren kan lopen en in de lucht kan zweven. Om daar vanuit te schieten. Neem maar van ons aan: dat wordt een behoorlijk complexe besturing. De vuurgevechten in de eerste video lijken in ieder behoorlijk zwaarbeladen te zijn. De makers beloven echter dat de mogelijkheden als slow-motion en andere trucjes je gaan helpen bij het besluipen van tegenstanders. Dan help je het gespuis toch wat effectiever om zeep. Kan wel eens wat worden, dit Legendary Outlaw.

Gezien? Gisteren waren er alleen maar gratis games in de Game-update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2011, 19:58
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, monsters, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.