Instagram 2.0 voor iPhone nu beschikbaar: effect-preview, sneller en meer filters

Instagram 2.0 is beschikbaar in de App Store. Bij het maken van een foto krijg je meteen een preview van het foto-effect. Bovendien is de app 200x sneller geworden bij het toepassen van een effect.

instagram-2-updateHet is bijna een jaar geleden dat Instagram voor het eerst in de App Store verscheen. Met 10 miljoen gebruikers is de app een enorm succes geworden, met tientallen apps die een koppeling met Instagram hebben gemaakt en miljoenen mensen die hun foto’s voorzien van een sfeervol filtereffect. Vanaf vandaag is Instagram 2.0 beschikbaar, die er bij het opstarten al compleet anders uitziet (inclusief het icoontje), maar de basisfuncties zijn nog steeds hetzelfde. Knoppen bovenaan het scherm bieden je de mogelijkheid om allerlei instellingen te veranderen, zoals het in- en uitschakelen van de flitser en overschakelen naar de frontcamera. Nieuw is bijvoorbeeld de mogelijkheid om het effect al te zien, voordat je een foto maakt.

Voorheen moest je eerst een foto maken en kon je daarna de effecten toepassen. In 2.0 is dat andersom. Bovendien zijn alle filters herschreven, zodat ze 200x sneller dan voorheen toegepast kunnen worden. Een wachttijd van een paar seconden voordat je het effect van een filter ziet, is niet meer aan de orde. Daardoor kwam het live toepassen van een effect terwijl je nog een foto moet maken, binnen handbereik. Het is overigens nog steeds mogelijk om pas ná het maken van een foto een bepaald effect of filter toe te voegen.

instagram-2-volkswagenEr zijn in Instagram 2.0 vier nieuwe filters toegevoegd met de namen Amaro, Rise, Hudson en Valencia. Met een icoontje in de vorm van een waterdruppel kun je realtime tilt-shiften. Ook dit werkt aanzienlijk sneller; volgens de makers 100x sneller dan voorheen. Gebruikers kunnen nu foto’s in hoge resolutie maken, terwijl dat voorheen slechts 612 x 612 pixels was. Deze resolutie is ingeruild voor 1936 x 1936 pixels, die worden bewaard in je fotorol. De foto’s die je naar de website van Instagram uploadt zijn nog steeds in een kleinere resolutie. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, want het uploaden gaat daardoor sneller en de grotere afbeeldingen bewaar je straks in iOS 5 toch automatisch dankzij Photo Stream.

Downloaden: Instagram (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2011, 18:37
Categorie Fotografie en video
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.