Game-update: MMORPG van Gameloft, gratis hersenkraker, nieuwe Cut the Rope-kloon en Game van de Week

Gamesnetwerk OpenFeint is overgenomen, Gameloft heeft beelden van MMORPG Order & Chaos, puzzelspel King of Frogs is uit en Jump Out is een nieuwe Cut the Rope-kloon.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU Jump Out bovenin beeldHet is 20:00 uur, dus tijd voor de Game-update. Op vrijdag hebben we géén Trailer van de Dag, maar wél een Game van de Week. Het zou kunnen dat je die inmiddels al gespeeld hebt, maar vermoedelijk niet langer dan vijf minuten. Verder in deze aflevering: het sociale gamesnetwerk OpenFeint heeft een nieuwe eigenaar, Gameloft laat bewegend beeld van haar online RPG Order & Chaos zien, er zijn nieuwe gratis games en er is een fonkelnieuwe Cut the Rope-kloon opgedoken die er niet verkeerd uitziet.

OpenFeint gekocht door GREE

GU OpenFeint GreeOpenFeint is een van de populairste sociale netwerken waarmee je vrienden, achievements en highscores kan vinden binnen games op de iPhone en iPod touch. Het netwerk timmerde al geruime tijd aan de weg voordat Apple met haar eigen Game Center kwam. Nu is OpenFeint overgekocht door het Japanse bedrijf GREE dat maar liefst 104 miljoen dollar op tafel legde voor de overname. Het is nog niet duidelijk wat deze deal voor de speler betekent. De huidige directeur van OpenFeint, Jason Citron, behoudt zijn positie. GREE heeft zelf een soortgelijk sociaal netwerk voor mobiele games in Japan. Het lijkt er dus op dat de overname vooral marktuitbreiding betekent voor de nieuwe eigenaar.

Order & Chaos Online laat zich zien

De World of Warcraft-achtige MMORPG van uitgever Gameloft is voor het eerst getoond in een trailer. MMORPG staat voor Massively Multiplayer Online Role Playing Game. Dat houdt zoiets in dat je een online omgeving doorkruist met een fantasierijk personage dat je ontwikkelt naarmate je meer missies uitvoert en samenwerkt met andere spelers. Order & Chaos Online ziet er niet heel bijzonder, maar wel erg volwassen uit in de trailer. Het is nog onbekend wat voor ‘n betaalsysteem het spel krijgt. Voor World of Warcraft betaal je maandelijkse abonnementskosten en dat systeem is door de iTunes-abonnementenservice ook op de iPhone en iPod touch uit te voeren. Een gangbaarder systeem voor iPhone-games is echter dat je het gratis kan downloaden en geld kán betalen voor snelle en betere upgrades van je personage. Het is nog niet bekend wanneer het spel uitkomt – maar als Gameloft een trailer laat zien, volgt de game meestal erg snel.

Jump Out! is nieuwe Cut the Rope-kloon

GU Jump Out voor iPhone en iPod touchGoed voorbeeld doet volgen. Dat motto floreert als nooit tevoren in de App Store. Met Jump Out! is er vandaag een nieuwe game verschenen die niet eens probeert te vergeten dat ie van Cut the Rope is afgekeken. Je hebt een aantal muggetjes die je van ronde, plakkerige schijven lanceert naar een gat om uit te ontsnappen. Onderweg heb je echter, jawel, drie gele sterretjes die je kan pakken om een hogere score te halen. Een nieuw level speel je ook vrij zonder die sterren op zak, maar je weet zelf hoe verslavend het is de maximale score op een level neer te zetten. Jump Out! ziet er – net als Cut the Rope – ontzettend schattig en verzorgd uit, krijgt eveneens gratis updates en kost gelukkig ook hetzelfde.
Downloaden: Jump Out! (€0,79)

Gratis hersenkraker King of Frogs

GU King of Frogs voor iPhone en iPod touchHij springt de lijst van meest gedownloade games binnen en dat verdient ‘ie. Dit puzzelspel biedt namelijk 80 levels in de normale singleplayer-modus en nog eens 40 levels in een extra moeilijke challenge-stand. Wat simpel begint, wordt al snel een echte hersenkraker. De King of Frogs moet op een bloem terecht komen, maar kan dat alleen door over andere kikkers heen te springen. Net als bij de sport dammen verdwijnen die kikkers echter als je een sprong hebt gemaakt. In de challenge-variant moet je verplicht alle kikkers gebruiken om bij het eindpunt te komen. Mocht je de puzzels nou om een of andere duistere redenen doorfietsen, dan kun je 200 extra levels kopen en komt er een eindeloze modus bij. En ook hier zijn de gratis updates al aangekondigd…
Downloaden: King of Frogs (gratis)

GAME VAN DE WEEK: One Single Life

Grote kans dat je One Single Life al hebt gespeeld. Voor hooguit vijf minuten. Het staat op nummer één in de App Store gratis top 300. Het spel stelt de vraag ‘wat als je maar één leven hebt?’ Vervolgens laat het je in maximaal tien levels van een flatgebouw naar een ander flatgebouw springen. Voorafgaand aan elk level staat het percentage aangegeven van hoeveel spelers de sprong niet overleefd hebben. Dat drijft de spanning flink op. Van tevoren krijg je de optie een sprong te proberen, maar dat hoef je niet te doen. iTunes staat vol met recensies van mensen die het spel vervloeken en de huid volschelden. Waarom? In dit uiterst stijlvolle, originele en ogenschijnlijk simpele spelletje heb je echt maar één leven. Zelden blijft een iPhone-game zolang in je hoofd rondzingen.

Game-update gemist? Klik hier voor het overzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2014, 15:25
Categorie Games
Onderwerpen cut the rope, iculture speelt, mmorpg, openfeint, order & chaos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.