Game-update: Mega Mall Story, Baby Monkey, Torniko en level-editor voor Trainyard

Trainyard krijgt een level-editor, Torniko is een bijzonder platformspel, Mega Mall Story kan verslavend werken en Baby Monkey heeft een verslavend liedje. Weer een hoop nieuwe leuke games voor de iPhone.

GU DI Mega Mall Story headerHoe verslavend kan een game op de iPhone of iPod touch zijn als er elke dag minstens twintig nieuwe games bijkomen in het aanbod? Trainyard boekte aan het einde van vorig jaar groot succes maar raakte daarna snel in de vergetelheid. Zo gaat dat in de App Store met 450.000 actieve apps. De vragen van vandaag: hoe lang blijft Mega Mall Story verslavend, beleeft Trainyard een comeback en… krijg je het liedje van Baby Monkey uit je hoofd?

Trainyard krijgt een level-editor

GU DI Trainyard Level editorHet is alweer bijna een jaar geleden dat Trainyard voor de iPhone en iPod touch verscheen. Aan het einde van vorig jaar bestormde de applicatie kortstondig de top 25 van meest gedownloade gratis én betaalde apps in de App Store. Niet alleen in Nederland, maar internationaal. Bedenker en ontwikkelaar Matt Rix ziet graag een heropleving van zijn succes en werkt nu met volle overtuiging aan een level-editor voor het successpel. In Trainyard moet je rails aanleggen die van het begin- naar het eindpunt lopen, inclusief verschillende sporen en kruisingen. Maar… treinen mogen niet met elkaar botsen en dus niet op hetzelfde moment passeren en dáár zit hem nogal wat uitdaging in als er meerdere begin- en eindpunten zijn. Geen probleem, want als spelers vast zaten in levels, publiceerden ze gewoon hun oplossingen. Binnenkort mogen die spelers de uitdaging zelf vergroten. Het is nog niet bekend wanneer, maar de Engineer-update van Trainyard en gratis versie Trainyard Expres zal een level-editor met zich meebrengen waarna eigen gemaakte uitdagingen met andere gebruikers kunnen worden gedeeld. Prijkt Trainyard dit najaar weer even bovenaan de lijsten?
Downloaden: Trainyard (€0,79)
Downloaden: Trainyard Express (gratis)

Nieuw en innemend: Mega Mall Story

GU DI Mega Mall Story iPhone iPod touchHet laatste half jaar regeren twee factoren het spelgenre van micromanagement: het gratis te spelen Tiny Tower enerzijds en de games van Kairosoft aan de andere kant. Laatstgenoemde maakte na het onverwachte succes van Game Dev Story al furore met Hot Springs Story en Pocket Academy en nu… nu maakt ze een sprongetje naar de wereld van Tiny Tower! In Mega Mall Story (eerder aangekondigd op iPhoneclub) beheer je een flatgebouw die je letterlijk en financieel gezien naar een hoger plan moet tillen. De vorige games van Kairosoft waren complex om in te komen, maar Mega Mall Story is verrassend simplistisch in opzet. Bot gezegd komt het erop neer dat je winkels moet bouwen, die moet bevoorraden en meer klanten moet trekken. Ten opzichte van Tiny Tower heb je meer zeggenschap over de micro-economie in de flat, kan je altijd zien hoe een winkel loopt én het kan daadwerkelijk slecht gaan met je onderneming. Buiten de monotone bitmuziek zal Mega Mall Story vermoedelijk weer een verslavingsfactor hebben die we bij het schrijven van deze Game-update nog niet kunnen overzien.
Downloaden: Mega Mall Story (€2,99)

Nieuw en tijdelijk gratis: Torniko

GU DI Torniko voor iPhone iPod touchTorniko is een origineel platformspelletje van de eenmansontwikkelaar Michel Gérard. Het heeft geen mannetje dat simpel springt of rent, maar gaat over een ufo die tuimelt. Als je op het scherm drukt, draait het bolle ruimteschip om zijn as en als je hem loslaat, schiet hij die kant op. Hoe langer je ingedrukt houdt, hoe meer kracht er in het schot zit. Afhankelijk van welke kant je het beeld aanraakt, duikelt het donkerrood-zwarte gevaarte links- of rechtsom. De bedoeling is nu de sterren te verzamelen en een level te halen in het beoogde aantal beurten. Het klinkt misschien wat onlogisch, maar deze ongebruikelijke besturing went snel. De uitdaging onder de knie krijgen is een ander verhaal. Er zijn inclusief de bonussen slechts 35 levels, maar je zal toch regelmatig de beurtenteller overschrijden of pardoes de stekels in duiken. Torniko smeekt om meer levels. Het idee is erg leuk en je hebt het gevoel dat er meer mee gedaan kan worden dan dat er nu wordt uitgehaald. Maar hee, voorlopig is Torniko gratis. De Engelsen zouden zeggen: give it a spin!
Downloaden: Torniko (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: Baby Monkey

Soms is een Trailer van de Dag een Trailer van de Dag omdat de trailer goed is – en niet omdat het spel tof of nieuw is. Als je liever geen liedje door je hoofd hebt dreunen de rest van de dag, kun je het onderstaande filmpje maar beter niet aanklikken. De trailer van Baby Monkey bevat niet alleen een pakkend deuntje, maar zingt de bedoeling van het spel zelfs hardop. Je moet gewoon een beetje lol hebben met Baby Monkey (going backwards on a pig), daar komt het op neer. Dat lijkt de lading van het spel ook wel goed te dekken, want diepgaand is het nou niet bepaald. Je hebt twee knoppen: een van het baby-aapje en een van het varkentje waar hij op zit. Het zijn beide springknoppen voor hun bijbehorende figuurtjes die maar wat klakkeloos vooruit rennen. Door de springacties te combineren, ontwijk je kuilen en objecten en verzamel je bananen. Als je het goed doet, loopt de comboscore flink omhoog, maar de kans dat je een foutje maakt is best groot als je lamgelegd wordt door de verslavende muziek onder het spel. The world has gone insane!
Downloaden: Baby Monkey (going backwards on a pig) (€0,79)

https://www.youtube.com/watch?v=nUrAfgMGHTA

Meer verslavende games ontdekken?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2011, 18:34
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kairosoft, mega mall story, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.