Mediacenter Boxee lanceert iPad-applicatie

Boxee heeft zijn langverwacht iPad-applicatie uitgebracht. Je kunt video's van vrienden die gedeeld zijn op sociale media kijken en video die je zelf hebt gebookmarkt op internet. Ook kun je video's vanaf je Mac of pc naar de app streamen en video's doorsturen naar je Boxee Box.

Boxee for iPadBegin dit jaar kondigde mediacenter Boxee al aan plannen te hebben om een iPad-applicatie uit te brengen. Het duurde vervolgens nog zeven maanden, maar vandaag is Boxee for iPad dan toch eindelijk beschikbaar. De applicatie heeft enkele belangrijke functies die ook in het mediacenter te vinden zijn: zien wat je vrienden kijken, video’s die je op internet hebt gebookmarkt bekijken en een sectie uitgelichte video’s. Daarnaast kun je video’s van je pc naar je iPad of van je iPad naar je tv streamen.

Een belangrijk deel van de applicatie is ingericht voor online video’s. Filmpjes van verschillende videodiensten die je vrienden delen via social media komen samen in de app en zijn direct te bekijken. Je kunt ze vervolgens ook weer verder delen met anderen. Daarnaast kun je video’s kijken die je zelf op internet hebt gevonden en via een bookmark in een ‘Watch Later’-playlist hebt gezet. De makers van Boxee selecteren zelf ook video’s voor een speciale uitgelicht-sectie. Al deze functies zijn ook te vinden in de Boxee Box, maar je kunt de iPad-app ook gebruiken als je dit mediacenter niet thuis hebt.

Om video’s van je computer (of uit je netwerk) te gebruiken, gebruikt Boxee een constructie die vergelijkbaar is met applicaties als Air Video. Op je pc of Mac installeer je de Boxee Media Manager die zorgt voor de encodering van je video en deze wordt vervolgens naar de app op je iPad gestreamd. Dit werkt enkel via wifi. Je hebt hier geen Boxee Box voor nodig, het is via de app zelfs niet mogelijk om toegang te krijgen tot de libary op je Boxee Box.

Tot slot is er de mogelijkheid om een video die je op je iPad bekijkt verder te kijken op je Boxee Box, zoals Apple ook doet met AirPlay in combinatie met Apple TV. Nadeel is wel dat dit beperkt is tot video’s die je binnen de Boxee-app bekijkt en dus niet voor video’s uit andere applicaties. Daar heeft Boxee iets op bedacht. De makers hebben een leuk extraatje: de nieuwste versie van de firmware van het mediacenter ondersteunt namelijk AirPlay. Het is nog wel in de experimentele fase, waarschuwt Boxee hierbij.

Op het blog van Boxee vatten de makers de nieuwe functionaliteit op een bijzondere manier samen: “Vanaf vandaag kun je iets bookmarken op je computer op je werk, je kunt het begin vervolgens op je iPad bekijken op weg naar huis, thuis zet je het over naar je Boxee Box en die bedien je vervolgens met je iPhone.”

Downloaden: Boxee for iPad (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2011, 16:30
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.