Game-update: gratis Super Mario-kloon, 1112 Episode 3, Star Command en Up and Up

Het is moeilijk kiezen welke van deze nieuwe toffe iPhone-games onze favorietenrol toekomt. Up and Up is een verslavend springspel, Pizza Boy is een Super Mario-kloon en Star Command is The Sims in space.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU WO Pizza Boy iPhone iPod touch headerDe Game-update is, zoals je weet, een rubriek die elke werkdag verschijnt. En die rubriek heeft, zoals je weet, elke dag een Trailer van de Dag. Wat je misschien nog niet wist, is dat het bijna elke dag vrij eenvoudig is om een Trailer van de Dag aan te wijzen. Dan is een game beduidend leuker, unieker of mooier dan de andere spellen. Vandaag is dat een lastige opgave met Pizza Boy, 1112 Episode 3, Up and Up en het bijzondere project Star Command.

Toch nog een springspel: Up and Up

WO GU Up and Up iPhone iPod touchOp de screenshots komt het niet tot zijn recht en we waren toch al helemaal moe van spring-zo-hoog-als-je-kan spelletjes. Volkomen logisch dus dat we Up and Up links hebben laten liggen toen het uitkwam op die hele drukke 1 september. Bijna een week later betuigen we heus geen spijt, want het blijft maar een springspelletje, maar we schenken Up and Up wel de aandacht die het verdient. Het is in ieder geval een springspel dat zijn best doet. In 3D-omgevingen die zich afspelen in de jungle, katapulteer je jezelf zo hoog mogelijk en smikkel je vliegjes voor een zo hoog mogelijke score. Wat het anders maakt dan het waardeloze gros uit het genre is dat je hier te maken hebt met zijkanten van de levels waar je tegenaan kan knallen. Er zijn kikkers die je lastig vallen met hun tongen, er zijn doodlopende stukken en er zijn power-ups die graag de strijd aan gaan met die gevaren. Up and Up heeft 30 levels om doorheen te klauteren in 2 werelden en een derde wereld komt er spoedig aan. Daarnaast is er een oneindige modus waarin je op de hielen wordt gezeten door stijgend lava. Daarin is het highscores halen op zijn best. Wat ons betreft mag deze titel up and up in de verkoopcijfers.
Downloaden: Up and Up! (€1,59)

Voor de Super Mario-fans: Pizza Boy

GU WO Pizza Boy warm levelOké, de omschrijving Super Mario-kloon uit de kop is een beetje gechargeerd, maar we hebben wel je aandacht te pakken nu toch? Mooi – ook in je eigen belang. Pizza Boy is een ongelooflijk strak sturend platformspelletje dat er niet zo simpel uitziet als Super Mario, maar wel dezelfde gameplaymechanieken hanteert. Zo heb je hier ook varianten op Goomba’s die je kan doden door erop te springen, zijn er zwevende platformen die de textuur hebben van Mario’s eerste wereld en is de animatie waarmee je bolletjes afvuurt op tegenstanders nagenoeg hetzelfde als die van de vuurbloem-Mario. Door de gelijkenissen in uiterlijk en gameplay voelt Pizza Boy meteen vertrouwd. Dat bemoedigt om door te spelen en dat is een goed gegeven, want Pizza Boy wordt later behoorlijk uitdagend en bij vlagen subliem in zijn levelontwerp. Erg geleend van Mario? Zit niet te zeuren jongen, speel je Pizza!
Downloaden: Pizza Boy (vandaag gratis)

1112 Episode 03: avonturenspel met ambitie

GU WO 1112 Episode 3 iPhone iPod touchDe meeste point & click-avonturenspellen op de iPhone en iPod touch zijn spellen waarin je vooral veel objecten op het beeldscherm moet vinden en pakken. En als je dat doet, los je zomaar een stukje van een verhaal op. Dat is het zogenaamde en een beetje suffe hidden object-subgenre binnen de avonturenspellen. 1112 was in de eerste twee delen meer dan dat – en vervolgt die kwalitatief hoogwaardige lijn in het derde deel. De hoofdpersoon Johnny Depp Louis keert terug in Jalonsville, onwetend hoe dat is gebeurd. Als er meer (subtiel) surrealistische dingen gebeuren in zijn directe omgeving, staat Louis op het randje van krankzinnigheid. De clues en puzzels waar je in het spel voor komt te staan, moeten hem daarbij helpen zijn realiteitszin en eigenlijke opdracht weer in het vizier te krijgen. Met 39 omgevingen en 14 nieuwe personages levert 1112 Episode 03 geen half werk af. Het deel is zelfs langer dan de eerste twee bij elkaar, beweert de ontwikkelaar. En die weet tot dusver heel goed waar ze mee bezig is – een prachtreeks neerzetten.
Downloaden: 1112 Episode 03 (€3,99)

Trailer van de Dag: Star Command

Star Command is een ambitieus project. Het is nog niet bekend wanneer het uitkomst. Sterker nog: het is op zoek naar investeerders om het spel te financieren. In een maand tijd moeten ze 20.000 dollar bij elkaar hebben gesprokkeld, of het project staat op losse schroeven. We hopen dat het niet zover komt. Star Command wordt niet zomaar een spelletje namelijk, maar belooft een Star Trek-achtige simulatie te worden waarbij je de leiding over een ruimteschip en haar bemanning neemt. Je hebt invloed op de keuzes van je vloot, bepaalt welke buitenaardse rassen je in het team opneemt en bepaalt de koers van de federatie. De makers zeggen geïnspireerd te zijn door Game Dev Story, X-Com en The Sims en dat wijst er al op dat de nadruk zeker niet op de gevechten zal liggen. Naarmate je meer keuzes maakt en verder komt in het spel, kun je het schip uitbreiden en kun je afdelingen en kamers van crewleden inrichten. Het idee alléén al is verslavend. En dus is Star Command de Trailer van de Dag.

Beam me up, Game-update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2011, 18:14
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, mario, star command

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.