App Cooker helpt ontwikkelaar bij het maken van een iPad-applicatie

App Cooker is een programma voor de iPad waarmee app-ontwikkelaars eenvoudig een mockup en ideeënlijst van hun aankomende iPhone- of iPad-applicatie kunnen maken. Ook zijn er winstberekeningen.

App Cooker headerHoeveel kan mijn applicatie het beste kosten als ik er winst op wil maken? Dat is een vraag die de iPad-toepassing App Cooker misschien wel kan beantwoorden. Het kan in ieder geval laten zien hoeveel exemplaren je moet verkopen voor een bepaalde prijs volgens een bepaald verdienmodel om de kosten eruit te halen. App Cooker tracht ontwikkelaars bij verschillende fases van de ontwikkeling van een applicatie te helpen.

App Cooker is bovenal een planningsinstrument. Het idee van de app is dat je van tevoren al goed nadenkt over het verdienmodel en over de manier van betalen vanuit de gebruiker. De app biedt gelegenheid voor uitgebreide documenten omtrent de app. Een mockup hoe hij eruit moet zien, of een beschrijving welke features erin moeten zitten. Ook het communicatiemodel komt aan bod – en last but not least kan je in de applicatie een logo vormgeven. Daarbij is zelfs import van verschillende bestandstypen van afbeeldingen mogelijk.

De verschillende onderdelen hebben ruimte in het hoofdmenu dat in App Cooker het App Board heet. De applicatie legt je geen werkwijze op, maar biedt wel de instrumenten aan die handig kunnen zijn bij de ontwikkeling.

App Cooker prijs en store info

Vooral de grafische mogelijkheden van App Cooker overtuigen. Behalve een logo maken met verschillende tools en kwastjes om mee te tekenen, kun je ook afbeeldingen importeren voor een mockup (concept) van de applicatie. Via een wireframe valt op die manier eenvoudig een demonstratie-applicatie te maken, waarbij je vanuit de ene naar de andere ‘pagina’ van de app kan verwijzen. Bovendien kunnen de geïmporteerde afbeeldingen meteen worden voorzien van elementen uit het standaard template dat Apple haar ontwikkelaars biedt, zoals het blauwe pop-up scherm van een pushbericht of de rechthoekige knop met een pijl naar links die ‘terug’ symboliseert.

De grafische editor is verder voorzien van een bitmap editor, vector vormen, kleurenpaletten, teksten schrijven zoals die echt in een app zouden staan en pixelperfecte aanpassingen voor de opmaak. De Mockup-bewerker kan naar eigen zeggen 99 schermen tegelijk aan.

De prijs kan vergeleken worden in verschillende scenario’s. Zo worden als gezegd verschillende verdienmodellen ondersteund en kun je in de app bekijken welk betaalmechanisme het meeste oplevert als er, zeg maar, 25.000 apps van je worden afgenomen terwijl je 30.000 euro in de app hebt gestoken. Het freemium-model met downloadbare extra’s tegen betaling is daarin van de partij en ook mogelijke inkomsten uit eventuele in-app advertenties worden meegenomen.

Downloaden: App Cooker (€15,99)

https://www.youtube.com/watch?v=Oretg8-HP40

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2011, 17:15
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.