TuneIn Radio: sla favoriete nummers van radiozenders op

TuneIn Radio en TuneIn Radio Pro behoren tot de beste opties om internetradio te luisteren op de iPad. De applicaties met meer dan 50.000 radiostations hebben nu een grote update gekregen.

TuneIn Radio voor iPhone iPod touch iPadEr zijn ongelooflijk veel manieren om muziek tot je te nemen op de iPad. Als het op internetradio luisteren aankomt, zijn TuneIn Radio en TuneIn Radio Pro een paar van de beste opties. Beide applicaties hebben meer dan 50.000 radiostations en zijn voorzien van een behoorlijke update. Versie 1.9 biedt de mogelijkheid om je radiostations aan te raden op basis van de muziek die in je muziekbibliotheek op de iPad staat. Door het tablet te schudden kun je direct een aanverwant station beluisteren. De mooiste optie is echter dat je nummers nu kan opslaan.

Dat gebeurt als je op het hartje rechts bovenin het scherm drukt tijdens het luisteren van een liedje. Het nummer wordt niet gedownload noch opgeslagen, maar de applicatie onthoudt de artiest en de titel van het nummer zodat je later kan terugzien welk nummer je eerder mooi vond.

iPad versie TuneIn Radio zenders

De applicatie is daarbij afhankelijk van de informatie die de zender verstrekt. Dat wil zeggen: als een zender met alleen maar urenlange dancemixes een mooi nummer laat horen en die voorzie je van een hartje, is de kans groot dat de naam van de volledige mix opslaat en niet die van het nummer. Als de applicatie geen nummerinformatie geeft, lukt het opslaan van een nummer niet. Dan staat er onder de knop van het hartje enkel de optie om een favoriete zender op te slaan. De verbetering is dus misschien niet zo spectaculair als in eerste instantie gehoopt, maar is toch een welkome optie voor radiozenders die wel volledige informatie verstrekken.

iPad versie TuneIn Radio nummer afspelen

TuneIn Radio is verkrijgbaar in een gratis en Pro-versie. De Pro-versie heeft als enige geen reclames en de bijzondere mogelijkheid om radiostations op te nemen. Zo kun je wellicht alsnog, met wat inspanningen weliswaar, favoriete nummers opslaan.

Downloaden: TuneIn Radio (gratis)
Downloaden: TuneIn Radio Pro (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2011, 17:41
Categorie Muziek
Onderwerpen aanbieding, calculator, ngmoco, radio, topple, tunein radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.