Modern-Combat-5-1.2-for-iOS-iPhone-screenshot-001

Modern Combat 5 voortaan gratis te spelen, krijgt controllerondersteuning

Nog meer actie in Modern Combat 5. Na een update kun je gratis spelen, heb je toegang tot de Support-class en mag je een gamepad gebruiken.

Modern Combat 5 iconVorige zomer verscheen Gameloft’s schiet-game Modern Combat 5: Blackout voor de iPhone en iPad. Ondanks dat de besturing van shooters op een touchscreen wat lastig blijft, maakte het spel indruk met een sterke single- en multiplayer en mooie graphics. Dankzij de nieuwe update kun je je voorbereiden op meer actie en mogelijkheden. Er zijn een geheel nieuwe klasse, meer wapens en aanpassingsopties voor je personage toegevoeg en ook kun je de game nu met een MFi-controller spelen.

Het spel is vanaf de update ook gratis te spelen. De ontwikkelaar verdient voortaan geld met behulp van in-app aankopen. Dat is nogal een verandering: Modern Combat 5 was hiervoor juist een premium spel dat op geen manier afhankelijk was van freemium-voorwerpen.

Nieuwe klasse

Voorheen kon je al kiezen uit vier verschillende klassen om mee te spelen: de Assault, Heavy, Recon en Sniper. Daar komt nu de Support-klasse bij, waarmee je teamgenoten gaat ondersteunen. Dit doe je door medikits te verspreiden om je bondgenoten te genezen. Mochten zij deze hulp-pakketten toch te laat bereiken, dan kun je ze ook weer tot leven brengen op de plaats waar ze het lootje gelegd hebben. De Support-klasse kan ook je vaardigheden en productiviteit op het slagveld een boost geven. Speciaal voor deze klasse is er een lichte machinegeweer-categorie bijgekomen. Hiermee vuur je snel kogels die veel schade aanrichten, maar niet erg nauwkeurig zijn. Ook de andere klassen kunnen in deze update rekenen op meer wapens.

Modern-Combat-5-1.2-for-iOS-iPhone-screenshot-001

Een andere grote verbetering in Modern Combat 5 is de ondersteuning voor ‘Made For iPhone’-gamecontrollers. Dit zijn fysieke controllers die zijn goedgekeurd door Apple, zodat je games op je iPhone of iPad kunt besturen met knoppen, triggers en analoge sticks. Zeker bij het spelen van schiet-games is het gebruiken van zo’n controller erg handig.

Daarnaast kun je het online tegen andere spelers opnemen in een vernieuwde multiplayermodus, genaamd Zone Controle. Hierin is het doel om gebieden te veroveren en te verdedigen. Door dit te doen scoor je punten. Het team met de hoogste score wint uiteindelijk de ronde. Ook zijn er meer aanpassingsopties voor je personage, zoals wapencamouflage, nieuwe maskers, logo’s en killgebaren.

De basis van het spel is hetzelfde gebleven, maar met de nieuwe update is er weer voldoende reden om Modern Combat 5 te gaan spelen. Mocht je de game nog niet op je iOS-apparaat hebben staan, dan kun je de shooter gratis downloaden in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2015, 16:23
Categorie Apps
Onderwerpen gameloft, modern combat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.