ANWB B&B: overzicht van 1800 Europese bed & breakfasts

De Nederlandse applicatie B&B van de ANWB laat meer dan 1800 plaatsen met overnachting en ontbijt ziet in 14 landen in Europa en Nederland. De app is gelukkig ook gratis.

B en B ANWB iPhone vakantie boekenNog net op tijd voor bouwvak komt pechdienst- en reisorganisatie ANWB met een nieuwe applicatie voor de iPhone waarmee je de vakantie uit kan stippelen. B&B heeft een database van meer dan 1800 bed & breakfasts in Nederland en België en nog 13 andere landen in Europa. Behalve algemene informatie over de accommodaties en omgeving, kan er vanuit de applicatie ook meteen contact opgenomen worden met de Nederlands sprekende B&B-eigenaren.

Villa Klunder ligt ongeveer 70 kilometer onder Budapest in het plaatsje Cegléd, op 500 meter van het centrum. De badkamer en het toilet zijn gemeenschappelijk, maar je mag er dan ook met twee personen overnachten en ontbijten voor 42,45 euro. In de omgeving van het Hongaarse verblijf bevinden zich een manege en een zwembad. Daarbij biedt het bed & breakfast zelf een bootverhuur aan en is er een stalling voor de motor.

Het zijn allemaal gegevens die uit de details van een bed & breakfast te halen zijn, grotendeels onder de algemene beschrijving van het verblijf. Daarboven staat ook één foto van de accommodatie, vlak boven het adres en de GPS-coördinaten van de locatie. Het tabblad Voorzieningen geeft aanvullende informatie en is de bovenste van vijf knoppen. De anderen zijn: Neem contact op (leidt naar een e-mailadres en een telefoonnummer van de Nederlandse beheerder), Voeg toe aan favorieten, een leeg Gastenboek en de welbekende functie Delen.

ANWB heeft een uitgebreide applicatie neergezet met B&B. Aan de hand van de knop Zoek verfijnd in het hoofdmenu is op praktisch elke wens te zoeken, zoals het soort gebouw, de ligging, voorzieningen in de buurt, het aantal kamers, de prijs en natuurlijk de bestemming. De bestemmingen zijn de landen waarin bed & breakfast-houders zich hebben ingeschreven bij de ANWB. Zo tref je bijvoorbeeld vier opties in drie verschillende gebieden in Noorwegen, maar zijn er geen accommodaties in Kroatië voorhanden.

B&B is zo uitgebreid in zijn informatievoorziening en heeft zoveel bed & breakfasts in de database dat je aan de hand van de applicatie een gehele meerweekse vakantie kan plannen. Dat kan eventueel zelfs last-minute, omdat de app van 61,5 MB alle gegevens op de iPhone parkeert en geen internetverbinding behoeft.

Toch zou B&B nog vollediger kunnen. Het ontbreekt de applicatie aan links naar trekpleisters in de omgeving, er worden geen recensies van voorgaande gasten getoond en één foto bij een locatie is misschien wat aan de karige kant.

Downloaden: B&B (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2011, 19:32
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen anwb, reizen, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.