Free Music Download verwijderd uit App Store vanwege klacht

De app Free Music Download is uit de App Store verwijderd nadat een Brits muzieklabel de applicatie wilde aanklagen voor overtreding van copyright. Apple besloot daartoe de app te verwijderen.

Free Music Download iPhone verwijderdBPI, een Britse maatschappij die ervoor staat muziekartiesten te vertegenwoordigen, heeft ervoor gezorgd dat de populaire iPhone-applicatie Free Music Download uit de App Store is verwijderd. Apple besloot tot verwijdering van de app over te gaan omdat er volgens BPI ‘illegale muziek’ via de applicatie was te downloaden. De ontwikkelaar van Free Music Download is van mening dat de applicatie een combinatie is van Internet Explorer en een muziekspeler. Als je de site opende, kreeg je links naar muzieksites waarvan je legaal licentievrije muziek kon downloaden. Je kon er echter ook mee surfen naar minder legitieme websites.

Boven in de app stond een adresbalk waarmee je bijvoorbeeld ook naar mp3skull.com kon surfen om daar muziek te downloaden. App-ontwikkelaar Kai Calvin Xia meldde aan de Financial Times dat de app juist is gemaakt om onbekende muziek mee te ontdekken en downloaden, zoals dat bijvoorbeeld mogelijk is op de website Jamendo – die overigens ook een eigen app heeft. “Iets wat gratis is, hoeft nog niet meteen illegaal te zijn“, zei hij tegen de Amerikaanse krant.

Vorig jaar werd de applicatie Grooveshark de toegang tot de App Store ontzegd na een aanklacht van een muzieklabel. Die app ging voorts verder als jailbreak-app. Gebruikers die Free Music Download al hebben geïnstalleerd, kunnen gebruik blijven maken van de applicatie.

Zoals onze lezers melden in de reacties is de applicatie inmiddels weer uit de App Store te downloaden.

Downloaden: Free Music Download (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2011, 15:17
Categorie Uncategorized
Onderwerpen aanklacht, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.