Nederlandse app De Voetbal Database voorspelt voetbalstanden

Met de nieuwe Nederlandse iPhone-applicatie Soccer Database kun je gegevens van allerlei wedstrijduitslagen tussen twee clubs onderling terugzien. Ook de Nederlandse en Belgische competitie zijn aanwezig.

Voetbal Database voorspelde uitslagEen week geleden verscheen de Nederlandse applicatie Football Meister voor de iPhone en Android. De bedoeling erin is zo simpel als het maar kan: voorspel meer voetbaluitslagen goed dan je vrienden. Nu is er alweer een Nederlandse voetbalapp die draait om het voorspellen van voetbaleindstanden. Het grote verschil is alleen dat De Voetbal Database het werk juist vóór je doet. Dat doet de toepassing op basis van de vorige uitslagen die allemaal in de app zijn opgeslagen. De applicatie van Wim de Nood kost 79 eurocent en heeft dan reclame aan boord. In-app kun je een zogenaamde Pro-versie kopen. Die verwijdert de reclame.

Tevens gooit de Pro-uitbreiding er ook internationale wedstrijduitslagen bij op, zoals die van bijvoorbeeld de Champions League. Toch is er ook in de normale variant geen gebrek aan statistieken. Van vriendschappelijke landenwedstrijden tot de Oceania OFC O-League tot de hoogste Chinese voetbaldivisie: allemaal zijn ze verwerkt in De Voetbal Database. Vanzelfsprekend ontbreken ook de Nederlandse en Belgische voetbalcompetities niet.

Voetbal Database iPhone wedstrijd kiezenWe nemen de proef op de som met de aankomende zondag te spelen wedstrijd FC Groningen – ADO Den Haag. Als we de sliders bovenin beeld op die clubs hebben gezet, hebben we twee opties: het tonen van de geschiedenis van het duel en het voorspellen van het resultaat aankomende zondag. De app houdt overigens geen rekening met de speeldata in de Eredivisie: je dient gewoon zelf je clubs te selecteren. We drukken op ‘Show match history’ en zien de competitieresultaten vanaf 2003 tot nu. In het afgelopen seizoen werd de wedstrijd zelfs twee keer gespeeld, omdat de clubs elkaar na de competitie ook nog in de playoffs voor Europees voetbal troffen. ADO, zo blijkt, heeft vanaf 2003 maar één keer van het Noordelijke groen-wit gewonnen in Groningen en dat was tegen het einde van 2006. Door het pijltje tussen de clubs te drukken wordt ADO de thuisspelende partij en Groningen de bezoekende en blijkt het dat de Hagenezen het thuis beduidend beter doen.

Tijd om terug te keren naar het vorige scherm. ‘Predict result’ en… 3-1. Dat wordt de wedstrijd volgens de berekeningen van De Voetbal Database. Die zijn niet gebaseerd op de huidige spelersgroepen, ook niet op de huidige trainers en de vorm waarin de ploegen momenteel verkeren wordt ook niet meegenomen. De voorspelde stand is puur scorebordjournalistiek en afgeleid van de laatste uitslagen.

Voetbal Database competitiesDe Graafschap – Ajax eindige vorig weekeinde in 1-4. Die uitslag is (nog) niet in de applicatie verwerkt. Omdat de vorige confrontaties tussen de twee ploegen nog gunstiger uitvielen voor de club uit Amsterdam, denkt de applicatie dat het 0-5 wordt. Dat is een eindstand die veel spelers uit de vriendenlijst van ondergetekende in die andere Nederlandse voetbalstanden-app, Football Meister, hebben voorspeld.

De Voetbal Database is een handige applicatie voor wie snel de uitslagen van vorige confrontaties tussen twee clubs erop wil naslaan en kan bovendien een steuntje in de rug geven voor het voorspellen van een voetbaluitslag. Maar het vult Football Meister vanzelfsprekend nog niet in. En dat is maar goed ook, want dat zou het plezier in dat gokspelletje flink verstieren. ‘De bal is rond‘, sprak een wijs man ooit niet voor niets.

Downloaden: De Voetbal Database (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2011, 15:10
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen football meister, voetbal, voorspelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.