Composite schildert je omgeving realtime na op de iPad 2

Composite laat je schilderen wat je met de camera ziet. Hierdoor kun je kunstwerken maken zonder ooit een penseel vast te houden.

Composite voor iPad 2Veel analisten zullen de iPad een consumptie-apparaat noemen, maar kunstenaars geloven vaak het tegendeel. Zij proberen al sinds de lancering van de tablet op alternatieve wijzen hun creatieve ei er op kwijt te raken. Een nieuwe methode hiervoor is Composite, een app die je alles dat je tegenkomt met de camera na laat schilderen. Door met je vinger over de camera-preview te vegen bewaar je dat stuk van je omgeving op het digitale doek, waarna je de lens ergens anders op kunt richten om ook dat er aan toe te voegen.

Hierdoor kun je met alles om je heen een abstract schilderij maken, zonder zelf ooit een penseel vast te houden. Leg je bijvoorbeeld iemand zijn gezicht vast, dan kun je bijvoorbeeld een stuk papier gebruiken om die persoon zijn huid in te vullen. Iets dat sommige kunstenaars vandaag de dag al doen, maar dan met een flinke dosis knip- en plakwerk. Je veegt over het scherm om iets op het doek te krijgen, zoals je ook zou doen met een penseel. Het effect dat dit creëert blijft ook in je eindproduct zichtbaar. Door met verschillende diktes en penseelvormen te spelen kun je dit ook aanpassen.

De app maakt gebruik van de A5-processor van de iPad 2 en de ingebouwde camera. Hierdoor is hij niet te gebruiken op de eerste generatie iPad en is er ook geen iPhone 4-versie.

Downloaden: Composite (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2011, 13:56
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.