Indie-muziek op de achtergrond met Jamendo-app

Jamendo is een app voor de iPhone waarmee je meer dan 300.000 tracks kan streamen. Vanaf de nu verschenen update 1.5 kan dat ook in de achtergrond als de applicatie zelf niet actief is.

jamendo iphoneJamendo.com, een website waarop artiesten hun niet-commerciële muziek kunnen laten horen, heeft haar iPhone-app een update gegeven. Het is nu eindelijk mogelijk de vele aangeboden gratis albums te luisteren op de achtergrond. De music bar neemt logischerwijs de bediening over als de app niet actief is. Ook is de applicatie aangepast voor het Retina-beeldscherm van de iPhone 4 en kunnen mooie nummers gedeeld worden via Twitter of Facebook.

jamendoJamendo is geen service waarvan de inhoud door muziekliefhebbers wordt samengesteld. Daarmee onderscheidt het zich van 8Tracks en het Nederlandse 22Tracks. Hier wordt muziek geüpload door iedereen die een paar noten kan spelen. Wel wordt het kaf van het koren gescheiden in de ‘Albums of the week’ en ‘Top 50 of the week’. Voor wie het aandurft is er ook een overzicht met alle nieuwste inzendingen. De muziek is soms behoorlijk experimenteel, maar met meer dan 300.000 nummers moet er wel iets tussen zitten naar je smaak.

Op de website van Jamendo kun je albums of nummers niet alleen streamen maar ook downloaden. De laatste optie ontbeert de iPhone. Nummers kunnen ter compensatie worden toegevoegd aan de favorieren of gedeeld worden via de gebruikelijke sociale netwerken. De beschrijving van de muziekapplicatie in de App Store is trouwens Franstalig, maar de app is gewoon in het Engels.

Downloaden: Jamendo (gratis)

Bovenstaande animatie Jamendo is mogelijk niet op je iPhone te bekijken wegens gebruik van Flash.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2011, 22:00
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.