Bad Piggies HD: de opvolger van Angry Birds op de iPad

Bad Piggies HD voor de iPad is de opvolger van Angry Birds van Rovio Mobile en het spel doet iets leuks en origineels. Je bouwt elk level een eigen voertuig waarmee je de obstakels en uitdagingen erin wil overwinnen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Bad Piggies iPad headerRovio Mobile heeft zonet de opvolger van Angry Birds uitgebracht als aparte app voor de iPad ten opzichte van de iPhone en iPod touch-variant. Bad Piggies HD gaat nog steeds over groene varkens, stellages en vliegen, maar is tóch een totaal ander spel. In Bad Piggies bouw je elk level een voertuig waarmee je de maximale score van drie sterren probeert te halen. Dat voertuig kan je in maar liefst 90 levels zelf samenstellen uit allerlei onderdelen.

Bad Piggies neergestort vliegtuigDat zijn bijvoorbeeld vakjes om het varken in te vervoeren, wielen zodat het gevaarte vooruit rijdt, een ‘tuffer’ waarmee je de vaart kan doseren en ballonnen waarmee je het voertuig in de lucht krijgt. De onderdelen die je in het voertuig zet, bepalen de knoppen in beeld als je eenmaal onderweg bent naar de finish. Zet een propeller achterop je kist, en je drukt een knop om gas te geven. Ballonnen op het dak? Met een knop laat je ze een voor een barsten om te zakken. Heb je een veerpoot onder je bouwwerk staan met het zwaartepunt van je voertuig erop leunend, dan gaat het misschien nog goed als je rechtdoor rijdt of een heuvel op – maar de eerste de beste sprong is genoeg om de constructie te laten klappen. Als je voertuig waardeloos blijkt, kan je met de terug-knop links in beeld meteen een nieuwe poging wagen. Daar komt geen laadtijd aan te pas en dat houdt de vaart er goed in.

Bad Piggies constructie in de luchtBad Piggies biedt 60 levels met 30 puzzels die je kan vrijspelen door drie sterren per level te halen. In al die standaardlevels is het bouwpakket aan onderdelen voorbepaald en is het spel behoorlijk omlijnd. In de vier Sandbox-levels kan je echter net zo’n groot gevaarte maken als je zelf wilt. De bedoeling is dat je alle twintig sterren onderweg bereikt, en daar bewijst Bad Piggies zich echt als een leuke combinatie tussen een bouwpakket en een spel. In de normale levels is de doelstelling, in tegenstelling tot Angry Birds, lekker helder: je krijgt één ster voor het over de finish brengen van het varken, één voor het onderweg meepakken van een ster en de derde als je het binnen een tijdslimiet voltooit. Met name die laatste grap kan ervoor zorgen dat het nog wel eens een flinke bevalling kan worden om het spel helemaal uit te spelen.

https://www.youtube.com/watch?v=0aBivBq8avw

Bad Piggies ademt precies dezelfde stijl als Angry Birds. Dat komt niet alleen door het tevreden kijkende varken als je een level hebt gehaald, maar ook door de bekende vormen. De voertuigen lijken bijvoorbeeld maar wat vaak op de stellages waarin de varkens in Angry Birds zich begeven. Het kleurenpalet van het spel is eeuwig groen-geel en aan de saaie kant. Dat is vast gedaan zodat er veel ruimte overblijft voor uitbreidingen met thema’s, een behandeling die alle Angry Birds-spellen ook kregen. Rovio schrijft zelfs al in de App Store-omschrijving dat er gratis updates aankomen. Voorlopig ben je echter wel even zoet met de basis van Bad Piggies, die in tegenstelling tot de bouwwerken die je erin maakt, staat als een huis.

Downloaden: Bad Piggies HD (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2012, 17:49
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, bad piggies, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.