Fotocollage-app Diptic krijgt filters en hogere fotoresolutie

Diptic heeft een update gekregen. Met deze app kun je fotocollages maken op je iPhone. De nieuwste update ondersteunt een hogere resolutie en is aangepast voor de iPad.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

fotocollage iphoneHeb je je wel eens afgevraagd hoe vrienden toch die leuke fotocollages op hun iPhone maken, dan is het antwoord makkelijk te raden: daar is een app voor. Diptic is één van de vele apps voor fotocollages. Je kiest uit één van de 52 raamwerken en plaatst daar je foto’s in. Zo ontstaat een fotocollage die je op sites als Flickr, Twitter of Facebook kunt publiceren. In de nieuwste update van Diptic zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd.

diptic iphone Zo vind je nu 14 gratis filters in de app en is er rekening gehouden met hogere fotoresoluties op de iPhone 4S en iPad. De maximumresolutie om foto’s te exporteren is 3264 x 3264.

Diptic is een universele app. Op de iPad is Diptic nu aangepast voor het retinascherm van de derde generatie iPad. Er is ook een nieuwe schudfunctie toegevoegd, om functionaliteit op het scherm te wissen. Heb je een foutje gemaakt, dan is er nu een resetknop om de helderheid, verzadiging, contrast en kleurtint weer terug te zetten op de neutraalstand. Het aanpassen van de kleurtint (‘hue’) is trouwens ook voor het eerst mogelijk in deze app. Diptic-foto’s kun je meteen vanuit de app sturen naar Instagram, Camera+, Filterstorm, Evernote, GoodReader en andere apps. Wil je meteen een back-up van je foto’s maken, dan komt de Dropbox-ondersteuning van Diptic wellicht van pas.

Downloaden: Diptic (€0,79)

diptic iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2012, 17:31
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, diptic, fotocollage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.