iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Football Meister 2.0 verschenen met livestanden en challenges: maak je eigen voetbalpoule

De iPhone- en Android-app Football Meister is bijgewerkt naar de 2.0 versie die het voorspellen van voetbalwedstrijden met vrienden nog leuker maken. Je kunt aparte uitdagingen aanmaken en livestanden volgen.

Football Meister header 2.0 updateDe eerder aangekondigde grote 2.0-update voor Football Meister is nu in de App Store verschenen. Daarmee wordt een belangrijke functie toegevoegd aan het voorspellen van voetbalwedstrijden: challenges. Dat zijn specifieke poules met vrienden waarin je van tevoren aangeeft welke wedstrijden door iedereen moeten worden voorspeld. Challenges blijven één dag staan en zijn dus ideaal voor feestjes. Denk bijvoorbeeld aan Nederland-Duitsland straks tijdens het EK 2012.


Football Meister livestandenEr staat nog een grote groene beta-knop in de linkerbovenhoek van het scherm bij Challenges, die erop duidt dat de sectie van de app nog niet af is. Dat merken we als we een challenge aanmaken en daarna het overzicht van zelfgemaakte challenges bekijken: die toont niets dan een laadscherm. Je kan ook kiezen tussen challenges van je Football Meister-vrienden en uitdagingen in de buurt. In tegenstelling tot wat we eigenlijk verwachten, is het echter niet mogelijk een challenge besloten te maken. Er kan geen wachtwoord op worden gezet en je kan ook niet slechts een selecte groep vrienden uitnodigen. In het ideaalbeeld doet de hele straat mee aan een voorspelling, in het slechtste geval wordt je huiskamer-poule verstoord door mensen die er niet aanwezig zijn.

Football Meister challengesDe andere grote vernieuwing van 2.0 is de aanwezigheid van livestanden en wedstrijdinformatie. Dat werkt verrassend simpel. Eerst drukte je op een wedstrijd om deze te voorspellen en zag je de voorspelde scores. Nu is een wedstrijdpagina voorzien van drie tabbladen: één toont de voorspellingen van vrienden, één de livestand met goals en kaarten en één brengt je naar een apart scherm met de opstellingen van beide ploegen, de coaches, het stadion en de scheidsrechtersgilde. Onder het Live-tabblad kan je met een grote groene knop aangeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden van de ontwikkelingen en dus de livestand in de wedstrijd.

Verder zijn er vooral marginale dingen aan Football Meister verbeterd. Een vernieuwde section header in het tabblad Wedstrijden toont duidelijker het onderscheid tussen de wedstrijden van vandaag en morgen en de problemen met inloggen en vrienden zoeken via Twitter zijn verholpen, naast enkele andere bugfixes.

Downloaden: Football Meister (gratis)

Door een fout werkt Challenges niet onder systeemsoftware ouder dan iOS 5. Een volgende update moet dat euvel verhelpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2012, 12:15
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen football meister, nederlandse apps, sport, voetbal, voorspelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.