Folr familie volgen met iPhone

Houd je familie in de gaten met iPhone-app Folr

Overal en altijd je locatie delen met familie en vrienden? Het kan met Folr, een app waarvan de privacy nog schimmig is.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Folr familie volgen met iPhoneVoor als je vader vergeetachtig is, maar wel altijd zijn telefoon bij zich heeft. Of als je wilt weten waar de kinderen nu weer uithangen. Daarvoor is Folr gemaakt. Met de app voor iPhone en Android zie je niet alleen waar je dierbaren nu zijn, maar ook waar ze eerder zijn geweest. Tot wel een jaar terug.

Folr is een project van ‘moeder en beste vriendin’ Jane Folr uit Singapore. De app werkt met een volgsysteem, vergelijkbaar met Twitter. Alleen als je toestemming geeft, mag een ander je volgen. Zo kan je zelf ook toestemming vragen aan familieleden. Heb je die gekregen, dan kan je ze in de standaardgroepen ‘familie’ of ‘vrienden’ onderbrengen, of je maakt een nieuwe groep. Vanaf dat moment zie je de huidige locaties van de gevolgde personen in een lijst. Je ziet ook wanneer de locatie voor het laatst is bijgewerkt.

Folr iPhone personen volgen Folr locaties op kaart

Vrienden met geschiedenis

Folr is vergelijkbaar met Apple’s eigen Zoek mijn vrienden voor de iPhone, maar er is een wezenlijk verschil. Folr is er niet alleen om personen op dit moment te lokaliseren. Met een tik op een persoon kan je ook iemands locatiegeschiedenis zien. Standaard tot een dag terug, maar Folr wil een in-app jaarabonnement voor 26,99 euro aanbieden om iemand wel tot een jaar terug te kunnen volgen. Bij het voorbeeldaccount van Jane Folr kan je zien hoe dat eruit ziet: met een grote afspeelknop start je een video waarop je iemands locaties achter elkaar ziet. Met de agendaknop rechts onderin sorteer je een tijd van wanneer tot wanneer je locaties wilt bekijken. Dat kan je doen op een kaart en in een locatielijst.

Folr locatiegeschiedenis afspelen Folr iPhone locatiegeschiedenis

Op gezette tijden

Folr instellingen delenHet lokaliseren van personen doet Folr natuurlijk met GPS-lokalisatie. Zonder GPS werkt de app niet. Dat is slecht nieuws voor de batterijduur van je iPhone, maar Folr drukt in de helpsectie in de app op het hart dat de app een van de batterijzuinigste locatie-apps is. De locatie wordt niet constant geraadpleegd en kan bovendien op elk moment worden uitgezet. Als je op iemands uitnodiging ingaat, geef je zelf aan op welke dagen en tijden je locatie gevolgd mag worden. Daarbuiten gebeurt het niet.

Lees ook: Beste 5 EHBO-apps bij problemen thuis of op vakante

Een beetje eng

Folr ‘garandeert’ privacy voor de gebruikers, maar heeft nog geen uitgebreid privacybeleid waarin de voorwaarden worden uitgelegd. Zo zijn er meer beloftes die nog niet worden nagekomen. Zo zou je op de website kunnen inloggen om ook de locaties te volgen, zodat je bijvoorbeeld kan zoeken naar een gestolen iPhone. Dat maakt dat Folr voorlopig nog een beetje eng is om te gebruiken. Toch: het belangrijkste werkt en dus kan Folr wel eens iemand uit de brand helpen. Of overbezorgde moeders in de kaart spelen. Of iets er tussenin.

Pluspunten

  • Op gezette tijden locaties delen en volgen
  • Overzichtelijke app

Minpunten

  • Privacybeleid onduidelijk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2014, 11:52
Categorie Diensten
Onderwerpen locatie, privacy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.