Folders.nl: reclamefolders bekijken, doorzoeken en uitknippen

Folders.nl voor de iPhone, iPod touch en iPad biedt een overzicht van Nederlandse reclamefolders met een zoekfunctie om op items en aanbiedingen te zoeken. Ook kan je er een boodschappenlijst mee maken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Folders.nl iPhone iPod touch iPadDe Nederlandse applicatie Folders.nl is pas twee dagen uit en heeft nu al 49 beoordelingen in de App Store behaald met een gemiddelde waardering van 4,5 ster. Het is niet moeilijk om te concluderen dat folders op de iPhone en iPad hot zijn. Tot dusver bespaarden dergelijke applicaties vooral een hoop oud papier, maar Folders.nl voegt er een slimmigheidje aan toe. Het maakt de folders doorzoekbaar op item.

Er moet helaas meteen een kanttekening worden gemaakt bij het zoeken naar items. De applicatie scant de woorden in de folders, maar niet de afbeeldingen en dus daadwerkelijke inhoud. Zoeken op cd, game of film wordt op die manier erg lastig, omdat die in folders vaak niet voorzien zijn van een beschrijving. Maar ook ‘Lego’ levert nauwelijks resultaten op. We krijgen twee verschillende folders van de V&D te zien, terwijl de app ook folders van allerlei speelgoedwinkels herbergt. Hemd, boxer, slip, pyjama: niet tot nauwelijks resultaten ondanks de gigantische hoeveelheid folders.

Want dát biedt Folders.nl wel: een grote hoeveelheid actuele folders. Standaard staat de applicatie ingesteld op een gebied rond Utrecht, maar je kan ook je eigen locatie opgeven voor het vinden van folders en aangeven hoe groot het gebied is waarvan je folders wilt ontvangen. Behalve in een coverflow-weergave, kan je ze ook bekijken door in een lijst van A tot Z op een winkelnaam te scrollen. Je ziet dan eerst een algemene informatiepagina en openingstijden van het dichtstbijzijnde filiaal en kan met een knop de laatste folder bekijken. Andere opties zijn: bekijk kaart, website en maak favoriet. Bij sommige winkels kun je je zelfs abonneren op een nieuwsbrief.

Met de knop Categorie rechtsonder in het hoofdmenu kan je onder andere selecteren op supermarkten, bouwmarkten, elektronica, mode en schoenen, drogisten, telecom, speelgoed en warenhuizen. De tabbladen Populair en Tips bieden een selectie van folders en bovenin kun je folders ook nog bekijken op een kaart. Die functie werkte in ieder geval niet goed in Groningen, terwijl allerlei winkels die in de stad aanwezig zijn, wel folders hebben staan in de app.

Als laatste killerfeature van de app heb je knipsels. Door twee seconden op een folderpagina te drukken, krijg je een selectievak in beeld. De selectie die je maakt kan je ‘uitknippen’ en toevoegen aan een wens- of boodschappenlijst. Als je die vervolgens afvinkt, komt er een streep door te staan. Je kan de lijstjes ook delen.

De folders zijn opmerkelijk genoeg niet in de landscape-view te bekijken en je moet er dus flink op inzoomen om ze goed te kunnen lezen. De kwaliteit van de pagina’s is echter dik in orde. Dat is de grootste klacht omtrent de grootste concurrent Reclamefolder op de iPhone. En dus valt er wat te zeggen voor deze nieuwe Folder-app, al was dat eigenlijk al te destilleren uit de App Store-score natuurlijk.

Downloaden: Folders.nl (gratis, universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2012, 19:28
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.