Live Weer: weer-app voor de iPad toont temperatuur in homescreen

Live Weer of Weather Live toont de actuele temperatuur op het homescreen van je iPad of iPhone. Daarnaast ziet de volledige weer-app er fraai uit met geanimeerde achtergronden en screensaver-opties.

Live Weer iPad temperatuur in homescreenLive Weer is een net nieuw uitgekomen weerapplicatie voor de iPad die er bijzonder mooi uitziet. Hij heeft geanimeerde achtergronden, toont allerlei weergegevens in transparante vensters en heeft een text-only optie die de applicatie uitermate geschikt maakt als screensaver als de iPad in een docking station staat. Maar hij is ook handig: hij geeft de huidige temperatuur namelijk weer in het app-icoontje op het homescreen van de iPad.

De iPad weer-apps Pocket Weather World (App Store-link) en Celsius voegen ook al de temperatuur toe aan het app-icoon, maar komen niet in de buurt van de visuele flair die Live Weer neerzet. Die toont geanimeerde achtergronden aangepast op het weer in je plaats. Je kan verschillende plaatsen invoeren en met een swipe-beweging de andere weerberichten en weersvoorspellingen zien.

Afhankelijk van de layout die je zelf kiest om weer te geven, toont Live Weer je de huidige temperatuur, gevoelstemperatuur en de hoogste en laagste temperatuur van de dag. Ook de luchtdruk, neerslag, windrichting en -snelheid, vochtigheid en de mate van zicht worden weergegeven. In aparte balken zie je de voorspelling van de komende uren in delen van drie uur en zie je de weersvoorspelling van de komende zes dagen. Overigens is de applicatie geheel Engelstalig.

De tijd en de datum staan altijd goed zichtbaar in beeld. Dat komt omdat je Live Weer ideaal kan gebruiken als screensaver als de iPad wordt opgeladen of vooral mooi moet zijn voor welke gelegenheid dan ook. Zowel in horizontale als verticale stand ziet de app er fraai afgewerkt uit, ongeacht welke layout je hebt ingesteld.

De temperatuur in de badge op het homescreen van de iPad wordt redelijk vaak ververst. Zo zie je altijd hoe warm het buiten is met een blik op je iPad. De techniek laat het helaas niet toe temperaturen in de min weer te geven, maar je kan daarvoor een apart pushbericht instellen zodat je ervoor wordt gewaarschuwd.

Downloaden: Live Weer (€0,79, universele app)

Lezers vanuit het buitenland: Live Weer is de vertaalde, Nederlandse naam van deze app in de App Store. In Engelstalige App Stores is de applicatie te vinden als Weather Live.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2011, 14:26
Categorie Het weer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.