Find My Friends: locatie delen en opvragen via iCloud

Find My Friends is een door Apple aangekondigde app die je helpt om je vrienden te traceren op de kaart. De functie zit ingebakken in iCloud, dat met iOS 5 te gebruiken is op de iPhone. iOS 5 komt op 12 oktober uit.

Find My Friends openingApple heeft tijdens het Let’s Talk iPhone-evenement een nieuwe app voor iCloud aangekondigd. Find My Friends laat gebruikers via iCloud de locatie van zijn/haar vrienden opzoeken. Op deze manier moet het makkelijker zijn voor vrienden en familie om elkaar te vinden wanneer ze niet bij elkaar in de buurt zijn. Gebruikers kunnen elkaar permanent volgen, maar het is ook mogelijk om de dienst tijdelijk in te schakelen en je locatie dus tijdelijk kenbaar te maken.


Vrienden worden als roze stipjes op een Google Maps-kaart weergeven. Vervolgens is het mogelijk om te zien waar je eigen blauwe stip is, zodat je bijvoorbeeld naar elkaar toe kunt lopen. Er zijn verschillende manieren om de app te gebruiken: Scott Forstall zei tijdens de presentatie bijvoorbeeld de app te willen gebruiken om te zien of zijn zoontje op school is aangekomen. Find My Friends krijgt eenvoudig te configureren privacy-instellingen, aldus Apple.

Find My Friends maakt deel uit van iCloud, wat vanaf 12 oktober beschikbaar is. De nieuwe app is geïntegreerd met zowel de Contactpersonen-app als Kaarten (Google Maps). Wel moet je iOS 5 installeren om er gebruik van te maken. iOS 5 verschijnt ook op 12 oktober en is te installeren op de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, de derde generatie en vierde generatie iPod Touch en de iPad 1 en iPad 2.

Find My Friends - locatie delen

Find My Friends - privacy

Afgelopen maand dook Find My Friends nog op in de code van de bèta van iOS 5.

Meer info: Apple: Find My Friends.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2011, 9:39
Categorie Uncategorized
Onderwerp zoek mijn vrienden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.