EveryAir: speel PS3-games op de iPhone

Met everyAir kun je PS3-games op de iPhone spelen, dankzij een slimme truc. everyAir is bedoeld om remote toegang te krijgen tot je computer. Dankzij een capture device lukt het ook om de Playstation aan te sluiten.

starcraftEveryAir is een remote desktop-applicatie waarmee je games en Flash-video’s op de iPhone kunt afspelen. Dankzij een slimme truc is het straks ook mogelijk om PS3-games te spelen. In onderstaande video leggen ze uit hoe het werkt, met een app die gewoon in de App Store verkrijgbaar is. De truc houdt in, dat je een USB-muis en -toetsenbord en een capture device op de PS3 aansluit.

Deze laatste stuurt de videogegevens naar de pc, waarop je een aangepaste versie van everyAir draait. EveryAir is een remote desktop-applicatie waarmee je al pc-games kon afspelen. Denk daarbij aan World of Warcraft en Starcraft 2, die opeens binnen handbereik komen op je iPhone 3GS/4, iPad of derde/vierde generatie iPod touch. Je kunt ook streaming Flash-video’s bekijken met een framerate van meer dan 30 fps.

everyair iphoneMaar je kunt everyAir ook gebruiken om je zakelijke productiviteitsapps op de iPhone te bekijken, Flash-content in de webbrowser af te spelen of een PowerPoint-bestand te tonen. De performance is te danken aan een speciale servertechnologie waar de ontwikkelaar de voorkeur aan gaf, boven VNC of RDP. Het is de bedoeling dat je everyAir lokaal via een Wi-Fi-netwerk gebruikt. Alle versies van Windows 7/Vista/Xp en Mac OS X Snow Leopard en Leopard worden ondersteund. In toekomstige versies is nog meer functionaliteit gepland, bijvoorbeeld audio, verbeterde beveiliging en internetconnectiviteit. Je kunt als gebruiker ook zelf suggesties voor nieuwe functies doorgeven.

Downloaden: everyAir (€3,99)
Meer info: Blog everyAir

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2011, 17:16
Categorieën Diensten, Games
Onderwerp playstation

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.