Kromath 3: chromakey-applicatie voor de iPhone

Kromath 3 is een app waarmee je chromakey-effecten in foto's (en straks ook video's) kunt maken. Met chromakey maak je foto's tegen een groene of blauwe achtergrond, die je vervangt.

kromath
Kromath 3 is een app waarmee je chromakey-effecten op je iPhone kunt creëren. De app kostte meteen bij de lancering €27,99 maar gelukkig heeft de ontwikkelaar de prijs inmiddels verlaagd naar een wat acceptabeler niveau van €15,99. Chromakey-effecten ken je wellicht het beste van de weersverwachting op tv: de weerman staat voor een groene of blauwe muur, terwijl de weerkaart achter hem wordt geprojecteerd. Ontwikkelaar VFX Warrior probeert hetzelfde teweeg te brengen met de iPhone-app Kromath 3.

chromakeyJe hebt een groene of blauwe achtergrond nodig, die je kunt vervangen door een zelf te kiezen foto. De app werkt momenteel alleen nog bij stilstaande foto’s. Een videoversie is nog in de maak en zal een gratis update zijn voor mensen die de app nu al kopen. Behalve een volledig chromakey-effect kun je ook een gebied selecteren waarop het effect moet worden toegepast. Alles buiten het gebied wordt vervangen door een achtergrondfoto. Later komen er nog meer functies bij voor realtime composities, zoals kleurcorrectie, gloed en meer mogelijkheden om de achtergrond te selecteren. Je hebt bij voorkeur een iPhone 4 nodig, maar het werkt ook op een iPhone 3GS.

Kromath 3

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2011, 22:20
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.