GoToMyPC Remote Desktop-app voor iPad gelanceerd door Citrix

GoToMyPC is een Remote Desktop-app waarmee je vanaf je iPad toegang krijgt tot je computer thuis of op het werk. Het werkt met Mac en Windows.

gotomypcGoToMyPC is een bekende remote desktop-dienst van Citrix. In de App Store is nu een iPad-applicatie verschenen, waarmee je je pc of Mac op afstand kunt bedienen vanaf je iPad. Het mooie van de GoToMyPC-app is dat deze 30 dagen kunt proberen, terwijl je voor soortgelijke apps vooraf moet betalen en geen idee hebt of het bevalt. LogMeIn Ignition voor de iPad kost bijvoorbeeld €23,99 en voor Desktop Connect betaal je €11,99. GoToMyPC heeft voor een ander model gekozen: je kunt de app gratis installeren en proberen. Als je daarna wilt doorgaan betaal je €7,99 per maand of €79,99 per jaar, maar je krijgt daarbij wel 24 uur per dag technische assistentie.


Wees je er dus van bewust, dat ook deze oplossing uiteindelijk prijzig kan uitvallen. GoToMyPC geeft je de mogelijkheid om de Mac (OS X 10.5 en hoger) of Windows-pc (XP, Vista, 7) op afstand te bedienen. Je hebt altijd belangrijke bestanden bij de hand en kunt applicaties gebruiken, zoals ze op de computer te zien zijn. Alle programma’s en bestanden zijn bereikbaar, met de mogelijkheid om tot 300% in te zoomen op details. De verbinding wordt gelegd met 128-bits AES-encryptie, dubbele wachtwoorden en end-to-end gebruikersauthenticatie. De verbinding wordt gelegd via 3G of Wi-Fi, desnoods via een firewall. Alle toetsenbordknoppen zijn beschikbaar, inclusief speciale toetsen zoals Ctrl, Alt en Delete.

Om te kunnen gebruiken moet je via gotomypc.com eerst de benodigde desktop-app installeren, vervolgens de GoToMyPC-app uit de App Store halen en inloggen op beide apparaten.

Downloaden: GoToMyPC (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2011, 16:54
Categorie Zakelijk
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.