Discovr Music 2.0: trending artiesten, betere muziekspeler en Spotify

Discovr Music voor de iPhone, iPod touch en iPad heeft update 2.0 gekregen en die maakt de app om muziek mee te ontdekken handiger. Je kan liedjes in de wachtrij zetten en vergelijkbare artiesten afspelen.

Discovr Music 2.0 iPhone iPod touch iPad muziekspeler muziek ontdekkenDe muziekontdekkings-app Discovr Music is grondig vernieuwd nu deze is bijgewerkt naar versie 2.0. Het uiterlijk is met een nieuwe muziekspeler bovenin beeld en meer opties onderin danig verfrist, maar de nieuwe functies zijn nog opzienbarender. Zo zie je in het hoofdmenu nu meteen een tab met voor jou aanbevolen artiesten, populaire artiesten en trending artiesten die de laatste tijd veel zijn gezocht of gevonden. Eveneens is de muziekspeler sterk verbeterd. De muziek loopt nu door en je kan nieuwe nummers die je ontdekt, in de wachtrij zetten om daarna af te spelen.

Ook als je lang op een artiest drukt in de muziekkaart die Discovr Music voor je uitstippelt, kan je meteen de optie selecteren om de toptracks van de artiest af te spelen of in de rij te zetten. De speler is eenvoudig vanaf de muziekkaart te bekijken met de Player-knop. Discovr Music 2.0 muziekspelerEen zwarte pop-up toont dan de artiestnaam, songtitel, volume en de knoppen vorige, play, volgende en wachtrij. Wie gehele nummers wil horen in plaats van de voorbeelden die Discovr Music bij bands en acts biedt, kan gebruik maken van de nieuwe Spotify-knop. Daarna wordt het nummer geopend in de Spotify iPhone-app. Let wel op dat die koppeling alleen werkt met een Premium abonnement.

Er komen meer functies beschikbaar als je een artiest in de muziekkaart lang ingedrukt houdt, en dat is misschien wel gelijk de beste nieuwe functie aan Discovr. Je kunt ervoor kiezen aanverwante artiesten van de huidig geselecteerde artiest meteen af te spelen of ze achter in de wachtrij te zetten. Daarnaast kan je een artiest aan favorieten toevoegen.

De applicatie ziet er niet alleen strakker uit met de zwarte balk aan de boven- en onderkant, maar heeft ook aan duidelijkheid gewonnen. De artiestenbiografieën zijn verbeterd en uitgebreid in deze update en het Retina-beeldscherm van de iPhone 4 en iPhone 4S wordt beter ondersteund. Het navigatiemenu aan de bovenkant geeft direct toegang tot de knop Terug, je favorieten, de player en deelfuncties via e-mail, Facebook en Twitter. Met die deelmogelijkheden merk je ook hoe makkelijk het is om een muziekkaart op te slaan en te verzenden en nu ook te kopiëren naar het klembord, om hem bijvoorbeeld later eigenhandig te plakken in een e-mail. Discovr Music liedjes van artiestAls het bovenmenu even weg is, kan je deze weer tevoorschijn toveren door rechtsboven op de knop Discovr te drukken.

Discovr Music is in de basis nog steeds een zoekmachine waarbij je allereerst een artiestennaam invoert. Op basis daarvan zoekt Discovr aanverwante, vergelijkbare artiesten en stippelt die uit op de zogenaamde muziekkaart. Druk op een artiest en die artiest toont weer vergelijkbare artiesten. Zo wordt de kaart steeds groter. Met een dubbele tap kom je bij de informatie van een artiest, zoals biografie, YouTube-video’s en liedjes die je kan beluisteren en in de wachtrij zetten. Vanaf de update is het dus ook mogelijk in de muziekkaart een artiest lang ingedrukt te houden om meer opties te verkrijgen.
De laatste vernieuwing van Discovr Music die uitgebreid en verweven door de hele applicatie aan bod komt, is het gegeven dat Discovr Movies er binnenkort aankomt. In de app tref je herhaaldelijk meldingen om daarvan op de hoogte gehouden te worden. Je kan er natuurlijk ook iPhoneclub voor blijven volgen…

Downloaden: Discovr Music (€1,59, universele applicatie)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2011, 16:07
Categorie Muziek
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.