TVGiDS.tv: Nederlandse en Belgische televisiegids op de iPad

Bekijk alle programma's op je eigen ingerichte zenderlijst met TVGiDS.tv op de iPad, een app waarmee je uitzendingen overzichtelijk onder elkaar ziet. Je kan herinneringen zetten voor programma's en tweets lezen.

TVGiDS.tv Pro iPad header televisiegids iPadEen simpele en snelle televisiegids voor de iPad, dat doel had het team achter de populaire iPhone-applicatie TVGiDS.tv voor ogen. De kersverse iPad-variant is nu te downloaden en biedt ondanks zijn nadruk op snelheid en overzichtelijkheid, ook een hoop functies. Er zijn herhalende meldingen om televisieprogramma’s te volgen, je kan eigen zenders indelen en je kan in één overzicht bekijken wat je favoriete programma’s en alerts zijn. Ook kun je zoeken op soort programma.


De hierboven beschreven functies zijn niet uniek voor televisiegidsen-apps op de iPad, maar ze zijn wel eenvoudig ingedeeld in TVGiDS.tv. Als je de applicatie opent, kom je binnen op de voorpagina waarin de makers van de app zelf hun Film van de Dag en kijktips op algemeen, sport- en actualiteitengebied presenteren. Het zonder twijfel meest gebruikte tabblad staat daar meteen naast: Nu & Straks. TVGids.tv Pro iPad nu en straksHet maakt niet uit of je de iPad in de verticale of horizontale stand houdt. Links staan de zenders onder elkaar met het programma dat nu bezig is en de twee volgende programma’s, afgebeeld per zender. Rechts staan twee kolommen: populaire programma’s die op dit moment bezig zijn en populaire programma’s die zometeen uitgezonden worden.

Met de Instellingen-knop rechtsboven op de Nu & Straks-pagina, kan je handmatig de volgorde van de zenders instellen. De kanalen zijn onderverdeeld in eerst de Nederlandse (of Belgische, afhankelijk van wat je in het begin van de app instelt) kanalen en gaan dan verder met alle nichekanalen, te beginnen bij Comedy Central en Discovery Channel bijvoorbeeld. Verder daaronder zie je ook nog regiokanalen en betaalde digitale zenders. Je kan ze activeren door op het rode kruisje te drukken. Als ze een groen vinkje worden, komen ze actief in je zenderoverzicht te staan.

Druk op een programma in Nu & Straks of de Zender-weergave in twee tabbladen ernaast, en je krijgt een pop-up in het beeld met een foto en informatie van het huidige programma. Met de knoppen Alerts kun je er pushberichten voor instellen, zodat je voor een uitzending wordt herinnerd aan het programma. Links verwijst naar video’s op YouTube, de soundtrack in iTunes, de officiële website en de gemiddelde waardering van een film of serie op IMDb. Erg leuk is dat je onder de algemene informatie van een programma de laatste berichten van Twitter over dat onderwerp ziet. Waar mogelijk, wordt de hashtag (zoekterm) van een programma gebruikt, waar veel mensen onder tweeten. Anders zoekt hij op de volledige naam van het programma. Met de Deel-knop kan je anderen op de uitzending attenderen via sociale netwerken en je kan het hartje indrukken om een programma bij favorieten op te slaan.

De favorieten en alerts zie je terug in het tabblad Persoonlijk, waar je van alerts meteen herhalende alerts kan maken. Daar heb je echter wel een account voor nodig en dus moet je registreren met mailadres en wachtwoord. Naast de genoemde tabbladen kun je de rubrieken Films, Primetime, Documentaires en onder de knop Meer nog veel meer programmaoverzichten raadplegen. Door op de knop Wijzig te drukken aldaar, bepaal je zelf ook nog welke knoppen waar komen te staan. Persoonlijker dan dit, kan een televisiegids bijna niet worden.

TVGiDS.tv is een snelle, handige en uitgebreide applicatie. Hij is verkrijgbaar in een gratis en betaalde variant en het kan niemand kwaad eerst de kosteloze, advertentierijke variant te proberen. De betaalde versie heeft geen reclame.

Downloaden: TVGiDS.tv Pro (€2,99)
Downloaden: TVGiDS.tv (gratis)

Net een iPad en op zoek naar een televisiegids? Lees ook onze artikelen over Ziggo TV, Veronica Magazine, NUtvgids HD en HUMO.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.